Lightman Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Witam, ostatnio uzyskałem tu doskonałe rady, więc ponownie zwracam się do was z prośbą o pomoc. aktualnie korzystam z obudowy SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410, jednak ze względu na to, że moja płyta główna posiada tylko jedno wejście PCI-E, nie jestem w stanie podpiąć kabla HDMI do wejścia karty graficznej, gdyż przeszkadza w tym wentylator w obudowie. Ponieważ w najbliższym czasie planuję kilka zmian w podzespołach, chciałbym wybrać nowej obudowy tak, by konflikt ten się nie powtórzył. Czy jest w ogóle możliwe takie połączenie? Płyta główna: Asrock B75M-DGS Intel B75 LGA1155 Planowana karta graficzna: Karta graficzna MSI GTX 970 GAMING 4096 MB DDR5 - (GTX 970 GAMING 4G) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Nie wystarczy czasem poluzować śrubek od karty graficznej, trochę ją opuścić i przykręcić z powrotem? Mam M40 i u mnie wygląda to podobnie, ale kable wpinam bez problemu. Ewentualnie obniżyć trochę płytę główną? Zawsze można też trochę przytrzeć obudowę pilnikiem albo dociąć. Przeszkadza nie wentylator, a blacha-tak żeby być dokładnym, wentylator jest stanowczo wyżej. Edytowane 27 Marca 2015 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Można też ściąć plastik z wtyczki hdmi z jeden strony i też wejdzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Beszter Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Pracowałem na montażu komputerów i tych obudów trochę przerobiłem więc najlepszą metodą jest poluzowanie śrubki, naciągnięcie karty tak, aby było widać HDMI i dokręcenie mocno w tej pozycji. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...