kozak0211 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Witam, mam problem z kartą HD7850 2GB od Gigabyte w wersji windforce oc, mianowicie chodzi o to, że podczas grania w obojętnie jaką grę, przy osiągnięciu średnio ok. 65-68 st. Celsjusza monitor się wyłącza, a wiatraki na karcie graficznej przestają chodzić. Gdy ustawię prędkość wiatraków na 100%, i temperatura podczas obciążenia nie przekroczy 60 stopni problem nie następuje - mogę grać całą noc, nic się nie dzieje, wszystko hula jak należy. Domyślam się, że chodzi o przegrzewającą się sekcję zasilania, tak więc rozebrałem kartę, zdejmując z niej radiator, jednak nie mogę zlokalizować sekcji zasilania by ocenić, czy zmieszczę tam jakieś radiatorki, cokolwiek, co spowoduje obniżenie temperatur. Mógłby mi ktoś pomóc zlokalizować tę sekcję? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Nie jestem pewien na 100 % ale wydaje mi się że sekcję zasilania masz zaraz koło GPU - 4 szare kostki i obok nich 8 biało-niebieskich kondensatorów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 To są cewki i kondensatory. Tranzystory które mogą się przegrzać to te płaskie na lewo od wskazanych elementów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak0211 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) To są cewki i kondensatory. Tranzystory które mogą się przegrzać to te płaskie na lewo od wskazanych elementów Chodzi Ci o to, co jest zaznaczone na czerwono, czy zielono? @edit. Okej, poczytałem trochę i chodzi o te zaznaczone na czerwono - "mosfety". Edytowane 28 Marca 2015 przez kozak0211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...