wieloryb38 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Mimo tego, że wyłączyłem przywracanie systemu, usunąłem punkty przywracania, co jakiś czas system (Windows 7) tworzy mi punkty przywracania, pochłaniając pewną ilość miejsca na dysku. W części "Użycie miejsca na dysku" suwak mam przesunięty maksymalnie w lewo (minimalna wartość w tym wypadku jest 1%), ale co jakiś czas tenże suwak samoistnie przesuwa się w prawo i miejsce na dysku znika. Jest to o tyle wkurzające, że mam dysk SSD (Crucial MX100 256MB) i wzrasta mi ilość zapisów. Jak to dziadostwo wyłączyć na dobre? Edytowane 27 Marca 2015 przez wieloryb38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Tam, gdzie masz suwak, znajduje się też coś takiego jak "Wyłącz ochronę systemu" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieloryb38 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Wyłączone mam... Napisałem, że wyłączyłem. :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Ups, przeoczenie ;). Kilka różnych sposobów: CMD -> Reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore" /V DisableSR /t REG_DWORD /d 1 /f Powershell -> disable-computerrestore -drive "C:\" http://www.sevenforums.com/tutorials/81500-system-restore-enable-disable.html Obawiasz się o zapisy? Nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...