galaxy_938 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 No tak jak zacząłem który system wybrać windows me czy windows 98se ?? :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Z tych dwóch to tylko 98SE. Ale najlepiej Windows NT 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy_938 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Dzięki bo taki mam myślałem że win me jest lepszy :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Ja bym stawiał na Me ale to jest odwiczny spór (jak pomiędzy nvidiowcami a atimanami) tak że nigdy nie uzyskasz jednoznaczej odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 no ja Me mialem rok na starym kompie, zanim kupilem nowy i nie narzekalem na system. 98se mi jakos nie podpadl. ale najlepiej to win 2000 instalowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Odpowiedź jest prosta - musisz sam sprawdzić który będzie Tobie bardziej odpowiadał. Na pyanie który jest lepszy będziesz miał 50:50 ponieważ każdy ma swoje gusta a o gustach się nie mówi. Dla mnie odpowiada Me, używam go już od roku i jest OK. Wcześniej używałem 98se i był dobry, dopóki nie zainstalowałem Me :) Tak więc sam musisz potestować i wybrać odpowiednią wersję dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Dla mnie najlepszy win to Win 2000 Pro a za nim Win XP HE lub Pro. Ja dużo nie gram w gierki także mi się podobają te windowsy, przeważnie siedze w necie, muzyka, film. Przede wszystkim są stabilne. Ale z tych 2 to lepiej 98 bo się mniej zawiesza od ME. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 hm, uzywalem ME przez okolo 2 lata i nie mialem z nim zadnych problemow (na desktopie) IMO ME jest lepszy od 98SE (używalem wcześniej). BTW na laptopie ME walil mi sie jak glupi przy wielu aplikacjach uruchomionych na raz i pomogl na to dopiero XPpro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 No tak jak zacząłem który system wybrać windows me czy windows 98se ?? :D :DWindowsXP :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja bym brał win me. Jakos nie trafia do mnie tte "krzenienie" ludzi mowiacych o tym systemie jaki to badziew itp. Tak samo nawijaja o XP lecz prawda jest taka ze albo słyszeli odkolegi o tym systemuie.. albo jkmieli to i cos sie neispodobało i " z płaczem" wrocili do tego pochranionego 98 :/ ;) W ME jest powazny bład... u mnei przynajmniej. Otórz, jako posiadaz 2 adresów IP nie moge ich wrzucic tak aby dziaiały obydwa.. z tego co pamietam po restarcie zpostawał jeden :/ A tak system nei taki zły.. jest lepszy od 98. CHoc to jednak ta linnia 9x.. Tzeba sie zastanowic czy sie chce korzystac z takich sustemów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 uzywalem dlugo 98 pozniej ME... IMHO lepszy ME, mniej problemu ze sterownikmi i przerwaniami, stabilniejszy, gierki jakos tak lepiej smigaly na nim, szybciej sie uruchamial, wygodniejszy interfejs... to tak co mi przyszlo do glowy ;-) ale powinienes sam looknac na oba systemy i zdcydowac, ktory bardziej odpowiada twoim oczekiwaniom. i o wiele lepszym rozwiazaniem jest WinNT 5.0 albo 5.1 -- no i w ME dobrze jest wylaczyc kilka "zbednych" funkcji dzialajacych w tle np. odzyskiwanie systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja bym brał win me. Jakos nie trafia do mnie tte "krzenienie" ludzi mowiacych o tym systemie jaki to badziew itp. Tak samo nawijaja o XP lecz prawda jest taka ze albo słyszeli odkolegi o tym systemuie...Akurat w moim przypadku z Me miałem doczynienia ponad dwa lata i mogę spokojnie powiedzieć że to takie g.ó.w.n.o jakich mało. Ciężko mi było opuścić serię 9x na rzecz XP ale zrobiłem to, niedawno i nie żałuje. Do 9x już nigdy nie wrócę... Jacek, niech zgadnę - masz zainstalowany 9x/Me? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Me bym wziął bo twój sprzęt XP nie pociągnie full comfort :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 wez 2000 jest bardzo stabilny no i nic nie zwalnia jak sie uzywa fd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Od samego poczatku jade na ME podpisuje sie pod powyzszymi pozytywnymi ocenami systemu :) I poraz kolejny powtarzam po instalacji Update via Net systemu i zabawa w ustawienia np. przez program X-Setup wtedy systemik dziala bardzo dobrze. Spoza rodziny 9x polecam W2K i nie polecam XP (hehehe i znowu sie zaczyna ale ja sie wylaczam...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Kucyk, czy ja wyglądam na szalenca? ;) Mam XP od kad tylko zaistniał.. :) i emogł bym sobie pozwolic na korzystanie z win 98 :/ Miałem 98 pare miesiecy temu ale serwer zainstalowny na nim chodził by wyraznie gorzej niz na xp :/ Z reszta co xp to xp tez shit ale juz cos :) Win 23 - to juz jest cos... po iesiacu uzytkowania i zasmiecania go uruchamiał mi siee tak samo jak na pocatku, na xp po kilku dniach uzytkowania uruchamia dłuzej :/ Me dla mnie jest lepsze od 98 ale gorszy od xp.... Xon, masz na mysli uzycie opcji windows update? hm obo nie kumam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja bym jednak polecił 98. miaem krótką niemiłą przygodę u kumpla gdzie odrazu po zainstalowaniu systemu a następnie sterownikach od dźwiękowej przed resetem dźwięk działał a po już nie. Z 98 nie było tego problemu:) dlatego wole go, pomimo że cały czas się wiesza :) (niedługo formacik 98) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Xon, masz na mysli uzycie opcji windows update? hm obo nie kumam :) Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 W zasadzie win Me, bo nowszy, bo ma więcej sterów, bo ma update, ale zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego Microsoft tak szybko wycofał się z projektu Me i wszedł na całkiem inną platformę XP?. Widać nie wszystko było w nim do końca trafione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 na takim konfigu to XP opada najlepszy bedzie ME lub 2k 98 to nie wiem , mam po nim złe wspomnienia ( ciągłe zawieszanie przy starcie , ) Aco do ME , jest troche stabilniejszy od 98 i ładniejszy ( ikony i reszta wziete z 2k ) , mniej problemów ze sterami [ duzo ma w sobie ] , jedyne wady do chyba WMP 7 i przywacanie systemu [ pod ME jest nie przydatne , napewno na twoich dyskach nie bedzie ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 jedyne wady do chyba WMP 7 i przywacanie systemu [ pod ME jest nie przydatne , napewno na twoich dyskach nie bedzie ] Nie ma przymusu zeby uzywam WMP7. Przywracanie systemu owszem zwalnia dzialanie systemu ale mozna je wylaczyc (dlatego pisalem o XSetup), a czemu ma byc nie przydatne to nie wiem jest to przydatne jesli instlujemy czesto duzo programow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 JA u siebie w xp zrezygnowałem z przywracania systemu. Doszedłem do wniosku ze jest mi onnie przydatny bo jak cos sie zwaliło to tak ze do windy juz nie dochodził start :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Użwam od początku Me, miłem tylko przez miesiąc 98SE i mi nie pasi. Teraz przerzucam się na 2000 Pro. (XP mi się tnie :cry: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 W zasadzie win Me, bo nowszy, bo ma więcej sterów, bo ma update, ale zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego Microsoft tak szybko wycofał się z projektu Me i wszedł na całkiem inną platformę XP?. Widać nie wszystko było w nim do końca trafione. Microsoft stworzył win Me po to żeby wypełnić luke na rynku. W założeniach ten system miał nigdy nie powstać bo już od kilku lat było planowane przejście na platforme NT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 W zasadzie win Me, bo nowszy, bo ma więcej sterów, bo ma update, ale zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego Microsoft tak szybko wycofał się z projektu Me i wszedł na całkiem inną platformę XP?. Widać nie wszystko było w nim do końca trafione. Microsoft stworzył win Me po to żeby wypełnić luke na rynku. W założeniach ten system miał nigdy nie powstać bo już od kilku lat było planowane przejście na platforme NT. Tak właśnie było :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 :!: SZUKAJ :!: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=579...der=asc&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...