Arv3n2 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Oddałem swoja karte palit gtx 780 superjet na gwarancje do sklepu morele.net. po 3 tyg oczekiwania dowiedzialem się, że karta nie zostanie naprawiona, a zostana mi zwrócone pieniadze. Karte kupilem za 2450 zł i tyle tez zostanie mi zwrócone. Pomyślałem, że kupie za to sobie karte 980. Na 100 % zdecydowałbym sie na 980 gigabyte g1 gaming, ale niestety - nie zmiesci sie ona w mojej obudowie. (max29cm karta). Tutaj karty nad którymi sie zastanawiam http://www.morele.net/porownaj/ids=690629,667977,667990,690632 prosze o waszą pomoc i ewentualne inne propozycje. z góry dziękuje! (do karty moge dorzucic około 150zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Palit (dobry układ chłodzenia). Pytanie czy zwykły (pozycja 1) czy podkręcony (pozycja 3). Przy tej kwocie 150zł różnicy to niewiele wydaje mi się, więc wybrałbym wersję podkręconą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 tez chetnie wezme podkrecona ale teraz mialem palita gtx 780 superjet i jak widac po roku padł. (dizkei temu moge wziac za darmo 980) XD jesli mozesz spojrz tutaj http://www.morele.net/porownaj/ids=667977,667976,667990 kusza mnie te zotaci a szczegolnie ten omega 5 letnia gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Ja się nie znam na tym aż tak, ale.. Skoro 150 zł w tą czy w tą różnicy nie robi to te 150 przeznaczył bym na jakieś dodatkowe chłodzenie dla karty :P Albo poczekać na coś nowego co wyjdzie, w Czerwcu ? Dobrze mówię ? Edytowane 28 Marca 2015 przez aqua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Ja się nie znam na tym aż tak, ale.. Skoro 150 zł w tą czy w tą różnicy nie robi to te 150 przeznaczył bym na jakieś dodatkowe chłodzenie dla karty :P Albo poczekać na coś nowego co wyjdzie, w Czerwcu ? Dobrze mówię ? Co rozumiesz przez DODATKOWE chłodzenie dla karty? Wodować przecież jej nie będzie, a chłodzenie producenta jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Słuchajcie podjąłem pewna decyzje i teraz dtoje przed ostatecznym wyborem. Zotac gtx 980 Omega edition albo palit gtx 980 super jetstream, nie wchodzi w gre czekanie na nic poniewaz potrzebuje karty na już. mam lekka niechęc do palita bo w koncu to 780 mi sie właśnie zepsuł. On miał chociaz 3 lata gwarancji a superjet 980 ma 2. Zotac omega kusi mnie ta gwarancja 5 lat. Powiem szczerze, że kompletnie sie nie znam i czy bylibyscie tak uprzejmi wyjasnic mi jakie bedą róznice w wydajnosci pomiedzy palitem 980 superjet a zotaciem omega 980 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) No widziałem gdzieś jakieś takie nakładki na kartę z dodatkowym chłodzeniem. Przecież to nie oznacza, że od razu trzeba tak zrobić. Nie wiem jak u was, ale u mnie jak jest Lato to jest po prostu masakra i sprzęt się gotuje. Edytowane 28 Marca 2015 przez aqua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 No widziałem gdzieś jakieś takie nakładki na kartę z dodatkowym chłodzeniem. Przecież to nie oznacza, że od razu trzeba tak zrobić. Nie wiem jak u was, ale u mnie jak jest Lato to jest po prostu masakra i sprzęt się gotuje. Kup dobrze wentylowaną obudowę zatem. @Arv3n2, Palit ma pół pasywne chłodzenie. Co znaczy, że w 2D wcale nie chodzą wentyle i go nie słychać. Zotac 5 lat gwary. Reszta to Twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Boje się, że ZOTAC Omega 980 bedzie sie bardzo grzał. jak uważacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Ja się ostatnio tak nauczyłem, że sprawdzam jak robili testy, albo po prostu pytam naszych masterów z forum :) W sumie jest jeszcze młoda godzina, więc na pewno ktoś jeszcze tutaj doradzi co i jak. Warto poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Nie no jasne, że tak i tak dopiero w przyszlym tygodniu dostane zwrot kasy od moreli. Ale ten omega edition takie słabe chłodzenie moim zdaniem ma. To już słabsza zwykła wersja amp! ma 3 wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Boje się, że ZOTAC Omega 980 bedzie sie bardzo grzał. jak uważacie ? Tak samo jak każdy inny 980. Kup 290X, to zobaczysz co to jest grzanie ;D Edytowane 28 Marca 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 czy asus gtx 980 direct Cu wejdzie mi do zalmana z11 plus ? w zalmanie mówia ze 290mm a asus ma 289mm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 288.6mm x 134.4mm x 40.9mm to są dokładne wymiary asusa. jak myslicie wejdzie do z11 + ? zalmana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Z11 - bleee Tak, wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Z11 - bleee Tak, wejdzie. no to prawda żałuje, że zaoszczedzilem na obudowie :D jedyny jej plus to fajny design. w środku mało miejsca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 "Bleee" było właśnie w temacie "dizajnu". Wygląda to wręcz paskudnie, ale rzecz gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Beszter Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Ja doradziłbym Palita, to że zotac ma 5 lat gwarancji nie oznacza że przez te 5 lat go nie oddasz :) Palit jest tak czy inaczej solidną konstrukcją, chłodzenie na pewno będzie wystarczające. Rozumiem że zraziłeś się po tej awarii ale może to kwestia egzemplarza. Co do obudowy zalmana, oni przeważnie mają słabe "dizajny". Dorzuć stówkę i masz piknego Thermaltake'a Chaser A31 Black :) przynajmniej moim zdaniem jest piękna. Edytowane 30 Marca 2015 przez Artur Beszter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arv3n2 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) No tak tylko, że obecnie nie mam kasy niestety na upgrade obudowy, a z11 juz mam :D . Zamówiłem w końcu asusa gtx 980 strix. wszyscy mi mówili ze ten asus wejdzie do zalmana mimo, że zalman podaje ze max 290mm a asus ma 289 :D w przyszlosci pewnie bede myślał nad zmiana case'a Edytowane 30 Marca 2015 przez Arv3n2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...