xZdzislawx Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Witam,obecnie posiadam słuchawki Creative Fatal1ty HS-800, niestety nie są one już pierwszej młodości i kabel przy pilociku jest lekko naderwany, skutkuje to np. niedostarczeniem dźwięku do jednej słuchawki itp.Szukam obecnie jakichś nowych słuchawek ale z troszkę wyższej półki. Co do wymagań to mikrofonu mieć nie muszą, a jak mają, to tak żeby dało się go schować/odpiąć, mają być wygodne (w hs-800 nie jest mi ciepło w uszy, małżowiny też mnie nie bolą), muszą posiadać regulację głośności (np. tak jak hs-800 na kablu). Jako że są mi potrzebne w głównej mierze do grania to pomyślałem nad jakimiś steelseries siberia v2, jednak na niektórych stronach nie są one zbyt polecane - twierdzą, że się często psują i są ogólnie be, tam rekomendowali jakieś superluxy. Na innej zaś stronie przeczytałem że słuchawki do gier nie powinny mieć zbyt dużej rozpiętości i głębi barw (czy co takiego), bo nie będzie można skupić się na jednym dźwięku (np. na krokach) i dlatego takie siberia v2 będą dobre. Szukam więc jakiegoś godnego następcy Creative HS-800 w okolicach 200-250zł z wymaganiami takimi jak na początku przeznaczonymi raczej do grania. Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KageYoshi Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Raczej trzeba zauważyć, że wszystkie słuchawki gamingowe to tak naprawdę jedynie chwyt marketingowy. A o wiele ważniejsza jest po prostu wygoda i komfort. Dlatego wybrałbym się po prostu po sklepach na obchód/odsłuch przymierzanie i sprawdził co Ci najlepiej leży na głowie. Znam ludzi ocierających się o global elite, którzy grają na zwykłych pchełkach z hipermarketu bo tak im wygodnie i oszczędnie, więc nie przesadzajmy z jakąś rozpiętością i wpływem na odbieranie kroków w csie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.Witek Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Jak masz 250 zł to kup jakieś dobre słuchawki muzyczne i takie żeby były ci wygodne. Jest większa szansa, że jakość dzwięku będzie lepsza. Mam jvc za ok 60 zł i są o niebo lepsze niż jakiś gamingowy syf natec'a za 50 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phx1990 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 http://www.morele.net/sluchawki-superlux-hd681-441057/+http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dg-karta-pci-system-5-1-xonar-dg-330485/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...