Skocz do zawartości
Wotan91

Zestaw z G3258 (przyszła rozbudowa!)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!
Przygotowałem sobie taki zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/SJaBTc/

Budżet jak widać mniej, więcej 1500zł. W przyszłości G3258 zostanie zamienione na i5-4690k. Dodatkowo dokupię dysk SSD oraz wymienię obecną kartę graficzną GIGABYTE 660 Ti 2GB na coś mocniejszego. 

Generalnie myślę, że to dobry zestaw, ale jestem ciekaw co myślicie na temat obudowy? Czy możecie doradzić coś lepszego, ale niewiele droższego? Absolutnie nie poddaję się dzisiejszej manii miniaturyzacji i obudowa może być (nawet powinna być) ogromna, mieć mnóstwo wiatraków, filtrów anty-kurzowych i powinno do niej wejść ogromne chłodzenie CPU jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Serdecznie dziękuję za pomoc i czekam na Wasze opinie!
Pozdrawiam!

Edytowane przez Wotan91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień ram na TEN bo masz 14zł różnicy do 2600, skoro będzie potem proc K.

Reszta spoko.

Rozumiem, że one niczym się nie różnią oprócz taktowania? W sumie 15zł więcej a mam 2600 zamiast 2400. 

A jesteś zadowolony ze swoich pamięci? Bo domyślnie chciałem mieć właśnie G.Skille niebieskie, ze względu na Cl9, ale doradzono mi żebym nie patrzał na timingi, tylko wziął wyższe taktowanie (a i cena niższa o 30zł).

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat mam V2 (czerwone). O zadowoleniu ciężko się wypowiadać, bo nie mam proca serii K (jeszcze).

Obecnie bym wybrał A-Data XPG V2.0 Gold DDR3-2600 CL11 bo cena jest śmiesznie niska. One normalnie co najmniej 360zł kosztują.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi