gabriel120 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam Mój PieCyk to: Mobo - ASROCK P67 PRO3 Intel P67 s1155CPU - Intel Core i5-2500k 3.3 + THERMALRIGHT HR-02 MACHO 120Graphic - VTX3D RADEON HD 7970RAM - DDR3 Crucial 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9 BallistixZasilacz - THERMALTAKE Smart SE Modular 530WCase - ZALMAN Z5Hdd - SSD plextor 128 GB + 3Tb SataIII CPU ustawiony w biosie w "optimized cpu settings" na turbo 4.8 wiekszość ustawiona na AUTO tak jak to producent ustawił od roku i wszystko łądnie smiga. Zanoszę się z kupnem jakiegoś GtX970 zamiasta Radka.Czy ta konfiguracja uciągnie Tą grafikę w szczególności ze zbliżającym się GTA V i WIedźminem? zczy 1333Mhz RAMu to nie za mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Przecież Twoja karta to 280X. Nie opłaca Ci się wymiana na 970. Nie ma co uprzedzać faktów. Lepiej poczekać na faktyczne testy w grach. Poczekaj do premier. Mocy masz wystarczająco. Na teraz: Prędzej podkręć to swoje 2500k, bo masz na nim spore zapasy mocy. One potrafią ponad 5GHz robić. Jak będziesz mieć okazję to RAM można na wyżej taktowany wymienić. Zawsze to kilka fps więcej. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabriel120 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Przecież Twoja karta to 280X. Nie opłaca Ci się wymiana na 970. Nie ma co uprzedzać faktów. Lepiej poczekać na faktyczne testy w grach. Poczekaj do premier. Mocy masz wystarczająco. Na teraz: Prędzej podkręć to swoje 2500k, bo masz na nim spore zapasy mocy. One potrafią ponad 5GHz robić. Jak będziesz mieć okazję to RAM można na wyżej taktowany wymienić. Zawsze to kilka fps więcej. Co do podkecenia to jeśli w tych ustawieniach co pisałem wcześniej ustawiłem na 4.8 i w OCCT mi pokazuje 4.8 i nie mam problemów to nie wystaarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie znam ustawień Twojego biosu. Jeśli faktycznie sam Ci ustawia go w 4,8 to powinno spokojnie wystarczyć. Na tą chwilę nie ma sensu go wymieniać. Z kolei Twoja karta (jeśli to wersja X) powinna mieć spore możliwości OC. Tu poszła 1160 rdzeń / 1800 pamięci. Dało jej to jak widać około 10 fps wzrostu. Po 1 primo, warto poczekać na faktyczne testy po premierze GTA V i Wieśka 3. Może się okazać, że spokojnie sobie pograsz. Po 2 primo ultimo, warto poczekać na Radeony z serii 300 i wtedy zdecydować co dalej z GPU. W związku z tym, na tą chwilę warto moim zdaniem szukać okazji tylko na szybszy RAM. Do wczoraj np na morelach ADaty 2600 CL11 2x4GB były za 320zł. Dziś już się pokapowali i wycofali. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Napraw Jak tytułować tematy w dziale co kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...