rfk Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam :) Płyta główna to: MSI P965 Neo System operacyjny: Windows XP Podczas włączania komputera pokazuje mi się taki komunikat: Napęd podłączony mam pod IDE1 (zworka na Master) natomiast dysk pod SATA1. Napęd działa - otwiera się, dysk też - startuje Windows. Jak usunąć ten komunikat? Zawsze przy starcie muszę coś na klawiaturze nacisnąć aby wystartował XP. EDIT: Próbowałem Shift+F10 ustawiłem tam "ćoś" na disable i teraz takie okno przy starcie mam: Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez rfk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Przed uruchomieniem sytemu na ekranie biosa naciskasz DEL i wchodzisz do biosu. Tam wyłączysz wszystko co chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rfk Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wiem, że to w biosie się ustawia ale nie wiem która to opcja :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 realtec, a to nie są ustawienia sieciówki ? włączyłeś boot agenta chyba ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toska78 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sprawdź ustawienia "Hard Disk Boot Priority" oraz "Boot Sequence" - zakładka Advanced Bios Features. Autorowi chodzi zapewne żeby nie wyświetlało "Press any key to continue" czyli nie trzeba było naciskać przycisku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 press any key od jmicrona z tego co pamietam ciężko będzie przeskoczyć (choc ten komunikat na P5B wyskakiwal na kilka sekund) no chyba że wyłączysz całkiem jmicrona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...