Skocz do zawartości
Mushu_21

problem z telewizorem lg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;) dziś po obiedzie wylaczyłam przypadkiem telewizor gdy chciałam go ponownie uruchomić pojawia się tylko logo LG. telewizor reaguje tylko na włącz/wyłącz więcej nic się nie dzieje.. W necie czytałam ze to wadliwa aktualizacja, wie ktoś jak temu zaradzić ? Lub ma ten sam problem?

Ps. Niestety nie miałam wpływu na aktualizacje ponieważ wcześniej poleciałam mu się automatycznie aktualizować.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.purepc.pl/audio_foto_video/aktualizacja_telewizorow_lg_z_webos_uniemozliwia_uruchomienie

klienci mogą zgłaszać swoje awarie przez odpowiednie kanały w celu naprawy usterki przez autoryzowany serwis, który przyjedzie do domu użytkownika w ramach gwarancji.

Zanim ktos napisze ze w RAMACH GWARANCJI. Uszkodzenie przez blad producenta jest uznawane za BLAD W RAMACH GWARANCJI nawet jesli twoj okres gwarancyjny uplynal. 

Ciekawe ze mozna dochodzic odszkodowania od LG za sprzet ktory zostal uszkodzony i zostanie pozbawionym mozliwosci uzytkowania przedmiotu zgodnie z przeznaczeniem.
Teoretycznie twoje abonamenty radiowo telewizyjne  / dni bez sprawnego TV = kwota odszkodowania.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinni naprawić bez względu na zakończony okres gwarancji. Swoją drogą niezła wpadka.

p.s dzisiejsze TV to jak komputery teraz, przeglądarka WWW, YT, smarty nie smarty. A kiedyś się włączało CRT i jak coś nie działało wystarczyło pierdyknąć w obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi