arthx Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Witam Planuje male zamowienie u Danger Den-a (MAZE4 itp) Jesli ktos rowniez chcialby sie podlaczyc do zamowienia w celu obnizenia kosztow przesylki (min 24$) to prosze o zgloszenia. (prosze raczej o zgloszenia na male rzeczy, raczej bez chlodnic czy galonow z chlodziwem :) - zbyt bardzo zwieksza to objetosc, wage i koszty wysylki). Zamowienie zamierzam wyslac w ciagu najblizszych paru dni (nie dluzej niz tydzein) pozdrawiam arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 :arrow: pisalbym sie na bloczek na gpu i chipset. jezeli zebralo by sie wiecej osob, to czemu nie. musze tylko kasy jakiejs poszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja też bym moze zamawiał Maze4. Dałoby sie to zrobic tak, żeby mój blok przyszedł do ciebie un_ix, a ja bym go odebrał osobiście, bo przesyłka do domu mi z leksza nie pasi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 :arrow: wszystko daloby sie zalatwic sinus. problem w tym, ze u mnie z kasa cieniutko teraz i nie wiem czy znajde jakas na bloczki wodne (chociaz na jeden). przyszly tydzien pokaze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brion Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Chetnie przylacze sie do tej imprezy, pod warunkiem, ze chetnych bedzie conajmniej 5. Pisze sie na Maze4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 mysle ze bedzie z 5 osob. tak sobie myslalem ze uda sie zebrac 4-6 osob (lacznie ze mna) mysle ze to by byla optymalna liczba osob, by cala ta sprawa odbyla sie w miare szybko i sprawnie. planuje w czwartek wyslac do Dargen Dena wstepne zamowienie w celu obliczenia kosztow przesylki (oczywiscie poza clem itp ktore nasi kochani celnicy nie omieszkaja pewnie nalozyc). prosze wiec osoby juz zdecydowane o zamieszczenie w tym temacie konkretnych zamowien. prosze rowniez o dane kontaktowe (GG, email) na PM pozdrawiam arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadhu Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ja rowniez jestem zainteresowany przylaczeniem sie do zamowienia! arthx wyslij mi e-mail na NOSPAM.igi@po.onet.pl (bez NOSPAM oczywiscie) :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 powoli zbliza sie termin... chcialbym w srode wyslac juz w miare kompletna liste zamowienia (w celu okreslenia kosztow wysylki) - dlatego prosze o konkretne deklaracje chetnych na zamowienie - najchetniej prosze o te zamowienia w tym temacie. pozdrawiam arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brion Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Ogłaszm wszem i wobec (a dokladnie to arthx'owi) ze zamawiam co nastepuje: MAZE4 Block - Includes Mounting Hardware, AMD Processor Lucite Top, None (tops), 1/2 Fittings, Brass Fittings, None (o-ring), Stainless Steel Option, None ( Socket Screw Wrench) kto jeszcze chetny, do boju...arthx czeka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 aktualnie sa 4 zamowienia na bloczki MAZE4 (lacznie z moim). jutro kolo poludnia chcialbym wyslac wstepne zamowienie w celu okreslenia kosztow wysylki - prosze o zdecydowanie sie pozostalych chetnych. pozdrawiam arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 wstepne koszty przesylki przy 4 bloczkach wyniosa ok 90$ arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 qrna chetnie bym sie zapisal na 3 Peltiery 226 W gdybym tylko mial kase z blokow bo w poniedzialek mam miec gotowe 6 sztuk do sprzedaży :( ... ale trudno przy nastepnej okazji ... a wlsnie wlasnie przed chwila mi sie przypomnialo wyslalem ostatnio maila do Góral on juz tam zamawial ... propponowal by poprosic o wysylke przez USPS (Unites States Postal Service) mowil ze bedzie taniej ... jak szukalem to znalazlem taki cennik http://www.usps.com/consumers/domestic.htm#priority Qna szkoda ze nie poczekacie z 2 tygodni ... bo ja bym zamowil za ponad 110$ ...... buuuuuuuuuuuuuu... ale coz za niedlugo moze sam skrece jakas liste zainteresowanych... tak wogole jak macie zamir rozwiazac sprawe uregulowania platnosci miedzy soba ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 badam tez sprawe USPS (ale te tabele co sa w linku dotycza przesylek w USA, nie miedzynarodowych). Co do twojego pytania, mysle ze mozesz sie dolaczyc - nie ma problemu co do platnosci - przed zamowieniem zamawiajacy przesylaja mi czesc lub calosc naleznej sumy (rodzaj zaliczki). jak poznamy wszystkie koszty dokladnie (przesylka, clo, podatki) - to rozliczymy sie ostatecznie i przy rozsylaniu nastapi doplata. wszystko z kazdym idnywidualnie moge uzgodnic. arthx BTW - paczuszka z trzema peltierami to koszt rzedu 50$ ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jeśli bym się dopisał na Maze4 to ile by mnie on wyniósł razem z kosztami przesyłki???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 A kiedy masz zamiar wysylac zamowienie bo wg tego co przeczytalem to widze ze jutro ...a ja nie wiem kiedy bede miec kesz... dopiero szlifuje stopy blokow wodnych i jeszcze trzeba je polakierowac. Najwczesniej w poniedzialek wystawie je na sprzedaz (W niedziele bede grzeszył) no i nie wiem kiedy zejda i kiedy dostaneakske a to o nia chodzi... chyba ze planujesz powiedzmy za 2-3 tygodnie jeszcze jakas wysylke ?? i ile wyniesie to pokrecone cło ?? wydaje mi sie ze jak placone bedzie ptrzelewem a nie za pobraniem to wartosc przesylki bedzie zero :) jak mozna od zera naliczyc cło ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 przyblizona cena MAZE4 43.95$ (na AMD z chomowanymi dolotami i stalowymi srubami mocujacymi) + koszty przesylki (mysle ze ok 20$) + clo i podatki (nie mam pojecia jak to ocla itp - 50-70 PLN ?) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 planuje jutro wyslac wstepne zamowienie w celu okreslenia dokladniej kosztow przesylki i ewentualnie moze jakies upusty no i jak najszybciej zamowienie ostateczne arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 posc mi info na priva albo GG z informacjami na temat postepow bo mialem zamiar wydac na ten caly interes nie wiecej niz 500,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 UWAGA Prosze o ostateczne deklaracje do godz 12 w czwartek , 10-go lipca (bo widze ze znowu zaczyna sie "polskie" "chciala bym ale sie boje" ) i bedzie to trwalo miesiac, zamiast trwac 2 dni czasu na zastanowienie bylo , wydaje mi sie, wystarczajaco duzo. kto chce sie przylaczyc - zrobil to juz, a kto nie wie, to dalej pewno nie bedzie wiedzial. Na razie sa 4 osoby max koszty wysylki - okolo 100$ (pede probowal zalatwic wysylke USPS - taniej) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 UPDATE Wysylka bedzie przez USPS (moze to spowodowac male opoznienie daty wysylki, poniewaz ktos z Danger-Dena musi pojechac na poczte - godzina drogi...) przykladowe ceny dla paczki 20 pounds: FedEx - 140$ USPS - 90$ Nasza paczka oczywiscie bedize wazyc duzo mniej arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ja PROF uroczyście oznajmiam wszystkim tu zgromadzonym, a zwłaszcza zacnemu człowiekowi ARTHX'owi, który to wszystko zainicjował ze zamawiam TRZY PELTIERY 226WATT za 38$ sztuka widniejącego w cenniku DangerDena jako "226W Potted Peltier"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Witam no to mamy mniej wiecej gotowe zamowienie jest 5 osob - 4x MAZE4 + peltiery zaraz wysle pre-order z zapytaniem o kalkulacje ceny wysylki przez USPS i moze ewentualne rabaty... bede informowal... arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 update wyslalem do DD nasze zamowienie w celu okreslenia kosztow itp waga wyszla (w/g moich obliczen) 6.95 lbs czekam na odpowiedz... arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 :arrow: chcialem przeprosic za to, iz zglaszalem na poczatku chec wziecia udzialu w zamawianiu bloczkow i nie wytrwalem w tym. niestety brak kasy na obecna chwile zmusil mnie do tego, moze jeszcze kiedys bedzie trzecia szansa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 nie ma sprawy wiadomo, ze najpierw przymiarki a potem ostateczna decyzja. a jak kasy nie ma to sie nie da :( arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 FINAL UPDATE otrzymalem odpowiedz od DD i invoice proforma uzyskalismy maly rabat na bloczki MAZE4 i zamiast kosztu 43.95$ zaplacimy 42$ za sztuke koszty wysylki - 45$ dzis w nocy zloze zamowienie prosze o kontakt zainteresowanych w celu ustalenia szczegolow. pozdrawiam arthx[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 UPDATE info otrzymane od DD: Hello Artur, Yes, your documents came through. Your order has been processed and sent to the shop to be filled. Email notification will be sent when your package ships out. Best Regards, Debbi Danger Den Shipping ==================== calkowity koszt zamowienia wyniosl 383.15 $ konto mojej karty zostalo dzisiaj obciazone suma 1543.10 PLN (ostateczne rozliczenie karty z 17 lipca) co daje kurs dolara: 1$=4.028 PLN no to zostalo teraz tylko czekac na paczuszke i ewentualne koszty celno-graniczne pozdr arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Witam nasza przesylka zostala wyslana w piatek 18-go lipca Your order was shipped USPS Global Express today, 7/18/03. Here is your tracking number EU 974934185 US. Thank you for ordering with Danger Den Przesylke mozna obserwowac na stronie USPS wpisujac w okienko tracking number. pozdrawiam arthx P.S. dzieki dla moderatora za troszke kleju :) i przyklejenie topica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 update Your item left the United States from SAN FRANCISCO AMC at 6:06 pm on July 19, 2003. hehe... przysyleczka coraz blizej :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Hyh ... pewnie dojdzie w przyszlym tygodniu ;) Jak juz bedziecie miec tego MAZE4 to jak macie czas, sposobnosc to porownajcie jego wydajnosc z polskimi blokami nucleon, huricano, discotech ... Jakbyscie robili kolejne zamowienie (pod koniec wakacji, wrzesien) to powiadomcie mnie jestem skory zostawic troche gotowki u DD Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...