bongo Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Próbuje podkręcic ww procek przez bios, poniewaz mam taka możliwosc. Lecz gdy gdy ustawie np: mnożnik 11.5,częstotliwosc 140/35 to wszystko ok wtedy z 1544 mam 1610. Problemy zaczynają sie jak chce dac wiekszy mnożnik np. 145/36 . Bios sie odpala lecz nie startuje system, mam win xp pro,znaczy nie chce sie do konca załadowac.Czy jest cos co pozwoli sie uruchomic win xp z wiekszymi ustawieniami procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 A odblokowałeś możliwość zmiany mnożnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 napisz cos na temat sprzetu : jaki procek 0.18 czy 0.13 , jaka plyta , pamieci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Napisz jaki masz config i bedziemy wtedy myslec.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Próbuje podkręcic ww procek przez bios, poniewaz mam taka możliwosc. Lecz gdy gdy ustawie np: mnożnik 11.5,częstotliwosc 140/35 to wszystko ok wtedy z 1544 mam 1610. Problemy zaczynają sie jak chce dac wiekszy mnożnik np. 145/36 . Bios sie odpala lecz nie startuje system, mam win xp pro,znaczy nie chce sie do konca załadowac.Czy jest cos co pozwoli sie uruchomic win xp z wiekszymi ustawieniami procka? z tego co napisałeś to widze że problem masz nie przy zwiększeniu mnożnika tylko przy podniesieniu fsb u mnie też były podobne problemy max stabilnie chodziło na fsb 140 dopiero zmiana na zworce płyty na 166 ( na mojej płycie dopiero przy tej częstotliwości <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> się dzielnik 1/5) pozwoliła podkręcić wyżej proca. możliwe że masz słabe pamięci , nie wiem jak na twojej płycie ale na mojej przy fsb 140 pamięci 333 taktowane są 347 MHz a przy fsb 166 taktowanie jest nie zmienione czyli 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Próbuje podkręcic ww procek przez bios, poniewaz mam taka możliwosc. Lecz gdy gdy ustawie np: mnożnik 11.5,częstotliwosc 140/35 to wszystko ok wtedy z 1544 mam 1610. Problemy zaczynają sie jak chce dac wiekszy mnożnik np. 145/36 . Bios sie odpala lecz nie startuje system, mam win xp pro,znaczy nie chce sie do konca załadowac.Czy jest cos co pozwoli sie uruchomic win xp z wiekszymi ustawieniami procka? a napięcia zwiększyć prubowałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...