lukasz25st Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam, niestety przez swoje niedopatrzenie i zapewnienia sprzedawcy o jego cichej pracy zkupilem gtx 970 windforce. Niestety z braku czasu(wyjazd za granice) nie moge go oddac i wymienic na jakiegos asusa czy msi. Z tego wzgledu postanowilem wymienic w nim chlodzenie. Jako ze nigdy tego nie robilem, ba pomysl podsunal mi inny uzytkownik moje pytanie brzmi co kupic aby pasowalo i bylo wlasnie ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Lepiej kartę sprzedaj i kup inna która ci pasuje. Taniej wyjdzie. Chłodzenie GB jest bardzo dobre w idle można skręcić obroty latwym modem biosa i jest o wiele cicszej. Pod obciazeniem tez nie jest tak tragicznie a przynajmniej karta się nie rozgrzewa do czerwoności. Ja mam takie dwie w sli i jest przyzwoicie nawet podczas grania. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Modujesz bios i masz półpasywną jak u konkurencji. Działa 100% (mam trzeci miesiąc tak właśnie zmodowaną kartę). http://linustechtips.com/main/topic/275897-tutorial-how-to-make-your-980-970-have-a-0-fan-mode/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Sprawdź sobie sekcje zasilania czy się nie nagrzewa bez wentylacji zbytnio. Mi się wydawały temperatury za wysokie i zrezygnowałem z tego. Z wentylami na 1100rpm w idle mam 30c przy fanless mam po 10 min w idle mam 50c i dalej rośnie. Temperaturę odczytuje z radiatora sekcji zasilania. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Mam 6 wiatraków w budzie, 3 wlotowe i 3 wylotowe. Temperatura rdzenia w spoczynku w okolicach 40 stopni. Sekcja zasilania zimna (paluchem badane od tylnej strony karty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz25st Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zeby sie upewnic w 100%, najpierw sciagam gpu-z,Maxwell BIOS Tweaker,NVFLASH. -nastepnie przez program gpu-z zapisuje gdzies biosa, -robie na dysku lokalnym folder nvflash, gdzie wypakowuje pobrany maxwell bios oraz nvflash. Dorzucam także do folderu wczesniej zapisany orginalny bios przez program gpu-z(w moim wypadku GM204.rom) -nastepnie odpalam maxwewl bios tweaker i laduje orginalnego biosa gm204, zmieniam tam 3 parametry na zero i zapisuje pod jakakolwiek nazwa. -wylaczam karte graficzana gtx 970,zostawiajac kabel wpiety w plyte glowna i dzialajaca grafike zintegrowana. -Reszta to wiersz poleceni i wklepanie tego samego co gosc na video. Zgadza sie? I jeszcze pytanie czy gdyby mi w przyszlosci karta padla to gwarancja zostanie uznana czy tez zmieniajac biosa sprawiam ze gwarancja przestaje obowiazywac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) -wylaczam karte graficzana gtx 970,zostawiajac kabel wpiety w plyte glowna i dzialajaca grafike zintegrowana. I jeszcze pytanie czy gdyby mi w przyszlosci karta padla to gwarancja zostanie uznana czy tez zmieniajac biosa sprawiam ze gwarancja przestaje obowiazywac? kabla nigdzie nie przełączasz zostawiasz w karcie graficznej. musisz jedynie kliknąć to: wgrać biosa, następnie kliknąć WŁĄCZ i zrobić restart kompa. jak ci karta padnie na amen to nikt się nie będzie bawił w szukanie jakiego miałeś biosa wgranego. więcej ich to będzie kosztowało czasu i pieniędzy. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz25st Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 wszystko jak najbardziej przebieglo pomyslnie, wielkie dzieki za zaoszczędzony czas i kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...