jimmx Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, Mam problem z dyskiem... od pewnego czasu wyskakuje mi przy starcie Windowsa "niebieski ekran" nawet nie zdążę go przeczytać i już uruchamia się komp ponownie... i tak w kółko... Przeinstalowałem system... widac że dysk nawet na nowym systemie dziwnie się sprawuje... Niekiedy ciężko mu załapać jak klikne aby wejść w jakiś folder... Potrafi się również zawiesić komputer i nic nie da się zrobić a po 2 tygodniach doprowadził do tego że Windows znowu padł... Nie da się np. zainstalowac JAVA bo po ściągnięciu pliku nastepuje automatyczne rozpakowanie po czym wyskakuje error: ze nie można rozpakowac pliku lub źle ściągnięty plik... i tak w kółko... Wykonałem diagnozę HD Tune i oto wyniki... Czy ten dysk już widzi światełko w tunelu i zaraz padnie całkowicie ? Czy te błędy da się jeszcze jakoś odratować ? Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez jimmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 bardzo duża liczba błędów CRC, na wejście sprawdź połączenie płyty z dyskiem (kabel, wtyczki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmx Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Kable zmieniałem... błędy były identyczne. Zmieniałem tez porty SATA na płycie... w sensie podłączałem do innych. HD Tune zawsze pokazywał to samo. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez jimmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Może kwestia kontrolera, ustawień w biosie lub sterów, spróbuj stestować dysk na innym kompie, jeśli tam bedzie luz to wiele wyjaśni, od strony SMART dysk wydaje sie zdrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Wtedy by mogło świadczyć o niesprawności kontrolera, czyli chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...