Shimazu Oyoko Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam, Prosiłbym o ocenę ułożonego zestawu - http://www.morele.ne...ry/info/TiZtli/ . Nie jestem obecnie na bieżąco z nowościami i nie mam pewności czy komponenty zostały wybrane prawidłowo lub czy wybrałem te najefektywniejsze w tym przedziale cenowym - zestaw dobrany na podstawie forów . Myślałem też nad wybraniem innego procesora - i5 4460, a różnice ceny wykorzystać może na inną wersję GTX 970, albo trochę większą obudowę. Mam co do tego jeszcze wątpliwości. Posiadany budżet to 3800zł. Istotna dla mnie jest karta graficzna z nvidii do współgrania z tabletem. Komputer jest przeznaczony do nauki [ Autocad ], ale jako że jestem pasjonatem gier komputerowych można postawić znak równość między nauką a grami. Nie planuje także zmian w parametrach podzespołów, nie znam się na OC kompletnie. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeżeli miałbym sie doczepić do czegoś , to do zasilacza i płyty głównej, ten Corsair nie jest szałem i wymieniłbym go na ten Zasilacz XFX Pro Series TS550W 120mm 80+ (P1-550S-XXB9) 50zł więcej ale warto.A płyte stanowczo zmieniłbym na tą MSI B85-G43.Co do karty,to jest spoko,trochę głośniejsza od MSI i ASUS-a ale mozna zmodyfikowac Bios i będzie jak u konkurencji :D Co do procesora, wziąłbym jednak 4590 te 0,5 Ghz w przyszłości się przyda Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez Drizz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Z PSU w tej cenie brał bym Cooler Master G550M 550W , równie dobry co ww. XFX a przy tym częściowo modularny . A dokładanie do MSI B85-G43 nie ma sensu , wcześniejsza płyta spokojnie starczy , jak już do czegoś dokładać to do płyty na Z97 np. Asrock Z97M Anniversary . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shimazu Oyoko Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zdecyduje się najprawdopodobniej na taki zestaw http://www.morele.net/inventory/info/YTHSN1/. Tylko mam jeszcze pytanie, czy wszystko się ładnie pomieści w tej obudowie? Będę próbować sam poskładać komputer z dostarczonych części ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 spokojnie tak:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shimazu Oyoko Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) GPU to Evga GTX 970. Przez przypadek musiałem nie dodać:) Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Shimazu Oyoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...