PC_Master Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Od wczoraj zauważyłem znaczny spadek wydajności. 3DMark FireStrike tnie się tak, że nie idzie go ukończyć (a jak ukończy to nie może wyświetlić wyniku). 3DM11 działa gorzej niż na GTX 760 i uzyskuje prawie dokładnie taki sam wynik jak owa nVidia... Karta została odblokowana z R9 290 (bez X) i za chwilę sprawdzę na oryginalnym vBIOS-ie, ale myślę, że zbliża się koniec naszej współpracy i wrócę do nVidii, nigdy mi się u nich takie rzeczy nie zdarzały, a tu proszę, pierwszy radzio od 3 lat i [gluteus maximus]... Po przywróceniu fabrycznego vBIOS-u nic się nie zmieniło ;( Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez PC_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Wygląda to na przegrzewającą się kartę. Zobacz gpu-z, w zakładce sensory zobacz temperatury vrm i gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Może jesteś tak miły, że kopiesz komuś kryptowaluty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja pilnuję PC-ta. Temp. w max. stresie to pierwsze co sprawdziłem - 40*C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 40°C w stresie? Na wodzie? Jeśli AC, wygląda jakby karta chodziła cały w trybie eco. Daj jej w palnik i sprawdź, jaki ma taktowania pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Możesz coś więcej powiedzieć o karcie. Model, używana lub nowa? Podkręcałeś ją, czy dawała wcześniej jakieś objawy, artefakty BS, restarty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) No tak okolice 40* (40-45*C)... AC ? Nigdy :P Nope, takty nie spadają ;_; Możesz coś więcej powiedzieć o karcie. Model, używana lub nowa? Podkręcałeś ją, czy dawała wcześniej jakieś objawy, artefakty BS, restarty? Nowa, niepodkręcana, artefakty na pulpicie się zdarzały, ale ustały. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez PC_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkarp Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam! Ciekawe , ponieważ dzisiaj też robiłem testy ( tylko geforce zmiana sterownika ) i firestrike także nie był wstanie podać mojego wyniku pisząc o błędzie nr 2 coś tam coś tam . Natomiast test wydaje się mi przebiegał płynnie tylko brak wyniku na koniec. Może jakieś problemy u nich... pzdr Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez robkarp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...