Skocz do zawartości
PC_Master

R9 290X - znaczny spadek wydajności = zużycie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj zauważyłem znaczny spadek wydajności.

3DMark FireStrike tnie się tak, że nie idzie go ukończyć (a jak ukończy to nie może wyświetlić wyniku).

3DM11 działa gorzej niż na GTX 760 i uzyskuje prawie dokładnie taki sam wynik jak owa nVidia...

Karta została odblokowana z R9 290 (bez X) i za chwilę sprawdzę na oryginalnym vBIOS-ie, ale myślę, że zbliża się koniec naszej współpracy i wrócę do nVidii, nigdy mi się u nich takie rzeczy nie zdarzały, a tu proszę, pierwszy radzio od 3 lat i [gluteus maximus]...

Po przywróceniu fabrycznego vBIOS-u nic się nie zmieniło ;(

Edytowane przez PC_Master

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak okolice 40* (40-45*C)...

AC ? Nigdy :P

Nope, takty nie spadają ;_;

Możesz coś więcej powiedzieć o karcie. Model, używana lub nowa? Podkręcałeś ją, czy dawała wcześniej jakieś objawy, artefakty BS, restarty?

Nowa, niepodkręcana, artefakty na pulpicie się zdarzały, ale ustały.

Edytowane przez PC_Master

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ciekawe , ponieważ dzisiaj też robiłem testy ( tylko geforce zmiana sterownika ) i firestrike także nie był wstanie podać mojego wyniku pisząc o błędzie nr 2 coś tam coś tam  . Natomiast test wydaje się mi przebiegał płynnie tylko brak wyniku na koniec. Może jakieś problemy u nich...

pzdr  

Edytowane przez robkarp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi