9masacre4 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Witajcie, od kilku miesięcy szukam laptopa dla dziewczyny, którego chciałaby zabierać do szkoły i tam go użytkować, a po szkole służyłby jako laptop multimedialny (filmy, muzyka, internet). POSZUKIWANE: - Ładny wygląd (haha) - 13,3'' lub 14'' - procesor Intel i5, i7 (za taką cenę pewnie niemożliwy i7) - grafika integra - RAM 8 GB - Dysk SSD 128/256 GB (bardziej 256GB) Z moich obserwacji wydaję mi się, że dobrym kandydatem będzie Acer v3-371: Acer v3-371 i5-4120U Acer v3-371 i5-5200U I moje pytania: 1. Czy procesor "z literką U" będzie wystarczająco dobry? 2. Z podanych dwóch modeli czy warto dopłacić te 200zł za wyższy model procesora a co za tym idzie też zintegrowanej grafiki? 3. Tak ogólnie czy ten Acer to dobry kandydat czy polecacie coś innego? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez 9masacre4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9masacre4 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Niestety wygląd jest bardzo ważny, dziewczyna jest tak uparta, że kiedyś wspomniała, że pojedzie i sama kupi laptopa, który jej się będzie podobał, wtedy zrozumiałem, że lepiej jak to ja pójdę na ustępstwa i znajdę coś co jest przynajmniej przyzwoite przy tym jej "cudownym" wyglądzie :) Więc na tą chwilę 1:1 czy warto wybrać opcję z wyższym modelem procesora. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 To może dell 7348 z i5ulv. Jest to laptop konwertowalny z obracanym dotykowym ekranem dzięki czemu po złożeniu można pracować jak z tabletem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9masacre4 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 To może dell 7348 z i5ulv. Jest to laptop konwertowalny z obracanym dotykowym ekranem dzięki czemu po złożeniu można pracować jak z tabletem Brak dysku SSD, a to rzecz na której mi zależy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9masacre4 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tak więc dziękuję za pomoc w dokonaniu wyboru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...