Sloth Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich użytkowników, pech lub szczęście (zależy jak patrzeć) chciało, iż moim pierwszym postem będzie prośba o pomoc w sprawie modernizacji komputera pod kątem gier. Zależałoby mi na tym, aby nowsze gry chodziły na nim w ustawieniach powiedzmy średnie/minimalne (nie łudzę się, że wysokie, a o ultra to nawet nie myślę). Na modernizację komputera mam powiedzmy 800 złotych z tym, że mogę stówkę dołożyć, jeżeli będzie to niezbędne. Aktualna specyfikacja: Płyta główna: g41mt s2pt Procesor: Xeon E5420 2.50 GHz Karta Graficzna: Geforce 740 1GB DDR5 Ram: 4GB goodram 1333mhz 9CL Zasilacz: 500W Chieftec Dziękuję serdecznie za każdy pomocy komentarz i pozdrawiam. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Sloth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jaki masz dysk oraz napęd - SATA czy jeszcze stare ATA ? Proponuję 2 opcje . Albo całość wydać na mocnego procka i płytę do niego albo przyciąć na CPU i kupić do tego lepszą kartę . Opcja 1 - CPU + płyta : CPU : I5 4460 - 799 zł . MB : Asus H81M-K - 185 zł . Razem : 984 zł , trochę ponad budżet ale warto , masz mocny 4-rdzeniowy procek z miarę sensowną integrą . Druga opcja - procek + płyta + karta . CPU : Pentium G3220 - 225 zł MB : Asus H81M-K - 185 zł VGA : Gigabyte HD7850 1GB - 375 zł . A potem jak sprzedasz obecny sprzęt i/lub wpadnie trochę kasy to zmieniasz tego Pentium na jakiegoś I5 i masz w miarę niezłego kompa . Procki i płyta z morele.net , karta z allegro . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloth Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam SATA. Dzięki za odpowiedź brzmi to sensownie. Zdecyduje się na opcje pierwszą i w zasadzie wyjdzie mi w sam raz bo mam znajomego w sklepie ze sprzętem i zawsze jakiś tam rabacik rzuci na to. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Sloth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 nie ładuj się w 2 rdzenie bo np głupi ubishitsoft sztucznie blokuje obsługę 2 rdzeniowych procków i żeby pograć w FC4 musisz mieć ich 4 rdzenie. lepiej od razu wziąć 1 opcję i ciułać chajc na grafikę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloth Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No tak zrobie wydaje się najlepszym rozwiazaniem właśnie opcja pierwsza. Może jakoś przebiduje na tej grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi07 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 A może postaraj się wyrwać na allegro jakąś 6870 to dobra grafika w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloth Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Hmm to też dobry pomysł i ciągle jakby nie patrzeć mieszący się w moim zakresie finansowym. Boję się jednak, że mała ilość ramu będzie dosyć dotkliwa bo 4gb to na dzisiejsze czasy bardzo mało, ale te "podstawowe" podzespoły bym miał skompletowane z tego co widzę. Dzięki za radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...