uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Mam dwa dyski drugi kupiny 2 dni temu Chciałbym przeniesc wszytsko z jednego na drugi tak zeby mi sie windows i linux tez bootowały!! Oba dyski sa jednakowej pojemnosci!!! I chciałbym zeby podział na partycje zachował sie!! I zeby nie trzeba było przeistalowywac systemów!! oto moj podział na partycje: Windows (C: ) PRI,ACT 4.88GB NTFS hda1 Mp3 (D: ) 11.76GB NTFS hda5 Programy (E: ) 10.74GB NTFS hda6 Różne (F: ) 6.795GB NTFS hda7 LinuxSwap 133.3MB LS hda8 Ext3 39.19MB Ext3 hda9 ReiserFS 2.926GB RFS hda10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 tzn chcesz miec na tym drugim dysku dokladnie to samo co na tym ktory masz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 tzn chcesz miec na tym drugim dysku dokladnie to samo co na tym ktory masz dokładnie tak:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 nie wiem czy da sie przeniesc system z dysku na dysk zeby sie nadal bootwal. wez ten nowy dysk podziel identyczniej jak stary i po przegrywaj wszystko po koleji, ale jakos mi sie nie widzi zeby dalo rade zrobic ten numer z systemami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 zobaczymy moze ktos probował kiedys cos takiego!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a nie latwiej i z mniejszymi problemami bedzie zainstalowanie OS-ow raz jeszcze :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a nie latwiej i z mniejszymi problemami bedzie zainstalowanie OS-ow raz jeszcze :?: no nie wiem czy tak łatwiej duzo roboty!! Jeszcze mi przyszły na mysl kopie bezpieczenstwa dysku jakby tak zrobił i odpalił na drugim czy nie byłoby ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 jak zgrasz porpstu to na pewno nie beda ci sie bootowac zassaj sbie program Norton Ghost - na partycji systemowej zostaw sobie miejsce na obraz (ghosta) i zrob ten obraz (i tak dla kazdego sysa) (dokladny opis w instrukcji programu) potem nowy dysk podziel tak jak masz podzielony tenstary - i programem ghost umjiesc system - powodzenia - chyba da sie archivizowac wiecej niz jedna pratycje na raz ale sie nie zaloze - w tym linuxowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Da sie na pewno tylko na linuksie jest do tego co innego inny program!! Tylko problem jest w tym ze taki zrzut ghostem zajmuje kilkanascie płyt a po drugie nie mam nagrywarki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ghost'em można od razu zrobić kopiowanie dysk->dysk (i to wszystkich partycji) bez pośredniego robienia obrazu, trzeba tylko użyć najnowszej wersji (2003) gdyż starsze nie radzą sobie poprawnie z NTFS5 i XP-kiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 dzieki za uzupelnienie - nie mialem tego jeszcze zainstalowanego, lezy i czeka az bedzie potrzebne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 norton ghost corporate edition 7 To jest najnowsza wersja?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Wersja Ghost2001 dziala na NTFS5, w koncu NTFS5 to nie pomysl XP-ka tylko Win2K, a 2k to ma juz kilka latek... Uszek jesli jestes z Niska to masz do mnie 13km :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 uzyj 2003 - chyba jest nowsza ale sie nie zaloze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Kurcze nie wiem mam wersje plików z lutego 2003 i pisze corporate 7 i włąsnie sie pytam czy ten?? HanSC mam 13km:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 u mnie pisze ghost 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 A ja wielokrotnie kopiowałem systemy z dysku na dysk, z partycji na partycje, i to zarówno win98, 2K jak i XP i zawsze wszystko działało. Tylko były na FAT32...nie wiem, jak z NTFS i linuksowymi. Myślę, że powinno się to udać. Jaki boot manager? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Jaki boot manager? Lilo Ale chodzi mi o to zeby mbr skopiowac bo z tego co mi sie zdaje jest potrzebne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Właśnie dlatego pytałem. Gdybyś użwał np. PQ magica, to nie byłoby problemu, bo ona autoamtycznie odtworzyłby boot record, a lilo totalnie nie znam. Ale jak się nie mylę, partition magic 8 potrafi kopiować partycje ze wszystkim jak leci- poprostu wrzuć go na windowsa, przekopiuj nim wszystko na drugi dysk i sprawdź czy hula- uda się? fajnie. Nie uda- próbujesz dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 PM 8 mam wiec sprobuje:) Tylko z tym PM jest taki problem ze ona widzi partycje reiserfs jako ext2 i czy to bedzie oki pozniej hmm EDIT. Mam programik Acronis partition expert kopiuje całe partycje!! z danymi(chyba:)) Probujemy!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...