Skocz do zawartości
zetka1997

Obudowa do podkręcania zestawu z I7-4790K / GTX 980 ZOTAC / G.Skill DDR3 8GB PC2400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie do Was czy ta obudowa:  " Antec Twelve Hundred V3 " jest na dzień dzisiejszy odpowiednia do podkręcania  zestawu który proponuję poniżej.

Wybrałem ją po co najmniej dwóch tygodniach poszukiwań. Cena około 700zł w Niemczech bo tu ją muszę kupić.

Rozstaw wentylatorów w niej najbardziej ze wszystkich obudów mi pasuje. 3 wlotowe z przodu + jeden boczny i wylotowe 2 z tyłu + jeden duży z góry.

Planowany zestaw:

OBUDOWA: - Antec Twelve Hundred V3
ZASILACZ: - Be Quiet DARK POWER PRO P10-750W
PROCESOR: - I7-4790K BOX
COOLER Procesora: - Noctua nh-d14 albo Noctua nh-d15
PŁYTA: - GIGABYTE GA-Z97X-UD5H albo MSI Z97 Gaming 7 (albo jeszcze cos innego tańszego) nie chcę SLI, ale sekcja zasilania procka musi być bardzo dobra pod overclocking. 
PAMIĘĆ RAM: - G.Skill DDR3 8GB (2x4GB) PC2400 CL10 (podobno leci na CL9 bez problemu)
KARTA GRAFICZNA: - ZOTAC GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition
DYSK SSD: - (na system WIN7 64Bit) - CRUCIAL 256MB ( Model: CT256MX100SSD1 )

+ jakieś dobre HDD 2TB

Macie jakieś uwagi? Może coś doradzicie?  Mam trochę hamulec bo to obudowa z 2009 roku chyba jest .

Dawno nie modernizowałem sprzętu i nie chciał bym, źle kupić. Trochę się gubię w nowościach bo to jednak parę lat minęło. 

Dzięki z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/topic/366005-komputer-do-gier-za-7000z%C5%82-sk%C5%82adany-w-marcu-2015/

MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ !

6. Zabrania się zakładania wątków o tym samym zestawie komputerowym w innych działach.

Co jeszcze mogę dla ciebie zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...