Poston2000 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam ostatnio potykam się z takim problemem , otóż mój laptop po prostu się wyłącza , początkowo myślałem że to kwestia ładowarki , bateria była rozładowana a laptop zgasł wydawało się jasne , lecz teraz laptop zgasł pomimo w pełni naładowanej baterii i świeżo włączonego systemu , włączyłem skype - zgasł , uruchomiłem ponownie , uruchomiłem gugla i zgasł po raz drugi , lecz tom razom zauważyłem że widać obraz tylko ekran robi się czarny i po chwili wygasa, może to kwestia jakiejś lampki podświetlające, lecz teraz laptop działa normalnie , więc jaka może być tego przyczyna ?? jeśli mam jakoś dokładniej to opisać , to proszę o napisanie mi o tym , lecz wydaję mi się że nie ma tu co opisywać :) z góry dziękuje , POSTON2000 EDIT : jeśli chodzi o model laptopa to toshiba satellite l750 / l755 :) Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Poston2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poston2000 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 doradzi ktoś , coś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Podaj temp z HwMonitor, Smart z HD Tune Pro(test tez), z rób test Ramu Memtestem, PS:Jaki system skan anty wirusem oraz Malwarebytes Podaj screeny będziemy myśleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poston2000 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Fromat , na razie nie ma tego problemu, wiem że laptop troszku się grzeje , podczas gry w ets2 temp. wynosiła 65*C , teraz inne pytanie , jaką pastę / termopady kupić ? do cpu i gpu oczywiście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Inwerter od podświetlenia szlag trafia? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poston2000 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Bardzo prawdopodobne , lecz cały laptop się wyłącza nie tylko monitor :) Doradzi ktoś jaka pasta na wymiane / czyszczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Bardzo prawdopodobne , lecz cały laptop się wyłącza nie tylko monitor :) Doradzi ktoś jaka pasta na wymiane / czyszczenie ? W pierwszym wpisie napisałeś: lecz tom razom zauważyłem że widać obraz tylko ekran robi się czarny i po chwili wygasa, może to kwestia jakiejś lampki podświetlającej Stawiam więc na inwerter. Pasta: http://allegro.pl/pasta-termoprzewodzaca-noctua-nt-h1-i5235825685.html Termopadów nie pamiętam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poston2000 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzięki za pomoc , teraz takie pytanie , mogę spokojnie zastosować tą pastę na cpu i gpu ? bo na niczym innym nie planuję wymieniać :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jak najbardziej. Nie przewodzi prądu, nie robi zwarć. Nakładaj oczywiście na "X" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...