Ennoia Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam forumowych wyjadaczy, moja maszyna to wiekowy zlepek: AMD Phenom II X3, Geforce 260 GTX i 4GB RAMu DDR3. Dodatkowo zasilacz chieftec 500W na pokładzie. Szukam możliwości upgrade'u pod trzeciego Witchera, przejrzałem gruntownie podzespoły w proponowanych całych zestawach, obejrzałem kilka recenzji, ale postanowiłem się poradzić jeszcze tutaj, bo jednak upgrade wypadałoby planować z uwzględnieniem specyfiki posiadanego sprzętu, a nie ogólnych recenzji. Mój budżet to 1000-1200 zł +/- 15%. Generalnie nie interesuje mnie specjalnie wyciskanie z budżetu siódmych potów i wciskanie czego się da do tych 1200 złotych, raczej optymalizacja wydatków pod tę jedną konkretną grę. Przyjmę z uwagą każdą radę, przejrzę każdy link i recenzję :) Pozdrawiam! EDIT: moja płyta główna przyjmie max. Phenoma X4, więc tutaj wielkiego upgrade'u nie będzie, aczkolwiek i tak pewnie budżet by nie pozwolił ;) Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Ennoia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jeżeli wymagania W3 się potwierdzą to bez kompletnej zmiany platformy się nie obejdzie . Jaką masz dokładnie płytę - bo to że obsługuje Phenomy II X4 to średnio przydatna informacja , nie wiadomo jakie dokładnie modele tych X4 płyta obsługuje . Z jednej strony w wymaganiach minimalnych jest I5 2500K a z drugiej strony mamy PII X4 940 a te procki dzieli przepaść jeżeli chodzi o wydajność . Karta obowiązkowo do zmiany - pokoparkowe R9 270 to koszt ~550 zł , sporo kart ma jeszcze gwarancję . Do tego warto zmienić płytę i procka , Phenom II X4 może się okazać za słaby do W3 . I5 2400 za 409 zł + MSI H61-P20 za 99 zł , do tego 4GB ramu DDR3 za ~150 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...