Skocz do zawartości
Hadi0615

Laptop ~ 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do Was prośbę, aby polecić mi jakiś laptop (na komunię) dla dzieciaka. Cena to max 2500zł (bez systemu). Chodzi o to, że młody będzie chciał odpalić na tym sprzęcie gry pokroju Fify, Symulatora Farmy itd. a w przyszłości może coś bardziej wymagającego. Dlatego co polecacie do tej kwoty?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie masz Acera E5-572G z i5m + GT840. WYsoko taktowany procesor i najmocniejsza karta w tej cenie. Do tego bardzo mocna bateria i matowy ekran zamiast błyszczącego

opcjonalnie z lepszym serwisem Dell 3542 z i7ulv + GT840. Ta sama wydajność procesora, do tego 2 letnia gwarancja naprawy domowej. Niestety bateria słabsza i błyszcząca matryca

Z lepszym wykonaniem Asus R533 z i7ulv + GT840. Wydajność identyczna jak w powyższych, na plus dobrej jakości aluminiowa obudowa i niezła bateria

Za dopłatą masz Lenovo Z50 z i7ulv + GT840. Specyfikacja ta sama posiada natomiast matrycę o rozdzielczości FullHD. Do mniej wymagających gier się nada, do nowszych niestety nie ze względu na wysoką rozdzielczość.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za propozycję :D Na pewno ułatwiliście mi wybór, ale i tak ciężko się na coś konkretnego zdecydować :( Myślę, że wybiorę między: Acer E5-572G z i5m + GT840,  Asus R533 z i7ulv + GT840 lub Lenovo Z710 z i5 i GF840m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dell inspiron 5547 z i5 ulv haswell + radeon r7 m265

Dell inspiron 5548 z i5u broadwell + r7 m270

laptop w czesciowo aluminiowej obudowie wysokiej jakości

ma świetny serwis - usługa domowa naprawa dell

wersja starsza i nowsza trochę wydajniejsza ale nie jakoś znacząco

fife pociągnei bez problemu

Laptop jest kompaktowy i lekki jak na 15"

Lenovo thinkpad e540 z i5m + gt740m

laptop z serii biznesowej z porządną obudową i matową matrycą

trwały, bezawaryjny sprzęt