artymienek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzień dobry, dzisiaj moja karta Nvidia msi gtx660 przestała wyświetlać obraz, albo robi to i sypie błędami. Obraz z reguły nie pojawia się po odpaleniu komputera, czasami załaduje bios/uefi, czasami nawet Windows się pokaże. Nawet jeśli system załaduje się w całości to sypie błędami o zawieszeniu sterownika Nvidia. Po przełączeniu na integrę Intela problem ustał i mogłem napisać chociaż ten post. Komputer jak w podpisie. Czy karta mi pada? Co mogę wykonać aby potwierdzić mocniej to co zaszło, mam gwarancję więc takie coś podlega wymianie/naprawie? Z poważaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Oczywiście że podlega wymianie. Sprawdź na innym kompie jak możesz. Jak problem będzie ten sam to karta do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Wyjąłem kartę i przełożyłem do drugiego kompa. Ruszyła bez zająknięcia, z powrotem zamontowałem u siebie i nie ma problemu. Dla pewności nawet kable od nowa wszystkie podłączyłem. Może coś jakimś cudem się poluzowało - choć u mnie kable są sztywne, a wtyczki tak ciasne, że nawet nie drgnie. Dziwne, ale będę obserwował teraz uważanie, jeśli się powtórzy to chyba będę musiał i tak próbować bo to nie wróży nic dobrego. Przed chwilą całkiem odmówiła na moim kompie posłuszeństwa, obraz się zawiesił i już więcej nie było sygnału. Sprawdzę jeszcze na drugim kompie raz dłuższy test dla pewności. Jak wygląda reklamowanie kart MSI zakupionej w morele.net? Karta ma ponad rok i gwarancję na 3 lata. Nigdy nic nie reklamowałem ze sprzętu, pisać od razu o wymianę czy dać szansę naprawy? Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez artymienek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...