Skocz do zawartości
artymienek

MSI GTX660 - brak sygnału, błąd sterownika

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

dzisiaj moja karta Nvidia msi gtx660 przestała wyświetlać obraz, albo robi to i sypie błędami. Obraz z reguły nie pojawia się po odpaleniu komputera, czasami załaduje bios/uefi, czasami nawet Windows się pokaże. Nawet jeśli system załaduje się w całości to sypie błędami o zawieszeniu sterownika Nvidia. Po przełączeniu na integrę Intela problem ustał i mogłem napisać chociaż ten post.

Komputer jak w podpisie.

Czy karta mi pada? Co mogę wykonać aby potwierdzić mocniej to co zaszło, mam gwarancję więc takie coś podlega wymianie/naprawie? 

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjąłem kartę i przełożyłem do drugiego kompa. Ruszyła bez zająknięcia, z powrotem zamontowałem u siebie i nie ma problemu. Dla pewności nawet kable od nowa wszystkie podłączyłem. Może coś jakimś cudem się poluzowało - choć u mnie kable są sztywne, a wtyczki tak ciasne, że nawet nie drgnie. Dziwne, ale będę obserwował teraz uważanie, jeśli się powtórzy to chyba będę musiał i tak próbować bo to nie wróży nic dobrego.

Przed chwilą całkiem odmówiła na moim kompie posłuszeństwa, obraz się zawiesił i już więcej nie było sygnału. Sprawdzę jeszcze na drugim kompie raz dłuższy test dla pewności.

Jak wygląda reklamowanie kart MSI  zakupionej w morele.net? Karta ma ponad rok i gwarancję na 3 lata. Nigdy nic nie reklamowałem ze sprzętu, pisać od razu o wymianę czy dać szansę naprawy?

Edytowane przez artymienek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi