Skocz do zawartości
Qur..aK

GTX760 - DMI Gen2 Speed (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno kupilem nowe mobo i cpu - i7 4790k & GA Z97X.Gaming 5 i doświadczam brak plynnosci obrazu w grach. Na przyklad w BF4 (nie tylko BF) mam prawie caly czas 60 fps (v-sync off & FPS Lock 60 oczywscie :smoke: ) z tym ze sa momenty w ktorych obraz traci plynnosc pomimo ze klatki nie spadaja drastycznie. Przy wyłączonym v-sync efekt migotania obrazu jest dość spory czego nie doswiadczalem na wczesniejszej plycie (GA P55A-UD3). W biosie dla PCI-E mam opcje: PCIe Slot Configuration(Gen1,2,3 speed) jak i DMI Gen2 speed. Szukajac na necie trafilem na rozne opinie odnosnie ustawienia tych opcji gdyz widze ze problem wystepuje u nietorych tak samo jak u mnie. Próbowalem roznych sterownikow i nic to nie zmienilo. Oczywiscie opcjach zasialania windowsa jest na maxymalna wydajnosc jak i ustawialem Zarządzanie Energia w opcjach grafiki na Max. Wydajnosc, V-Sync na adaptacyjny co zredukowalo efekt migotania ale wydajnosc drastyczniej spada momentami i tez nie pomoglo tak wiec juz nie mam pomyslu  :sad: . To jest wlasnie czar skladania kompow. HELP ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi