Qur..aK Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam. Niedawno kupilem nowe mobo i cpu - i7 4790k & GA Z97X.Gaming 5 i doświadczam brak plynnosci obrazu w grach. Na przyklad w BF4 (nie tylko BF) mam prawie caly czas 60 fps (v-sync off & FPS Lock 60 oczywscie ) z tym ze sa momenty w ktorych obraz traci plynnosc pomimo ze klatki nie spadaja drastycznie. Przy wyłączonym v-sync efekt migotania obrazu jest dość spory czego nie doswiadczalem na wczesniejszej plycie (GA P55A-UD3). W biosie dla PCI-E mam opcje: PCIe Slot Configuration(Gen1,2,3 speed) jak i DMI Gen2 speed. Szukajac na necie trafilem na rozne opinie odnosnie ustawienia tych opcji gdyz widze ze problem wystepuje u nietorych tak samo jak u mnie. Próbowalem roznych sterownikow i nic to nie zmienilo. Oczywiscie opcjach zasialania windowsa jest na maxymalna wydajnosc jak i ustawialem Zarządzanie Energia w opcjach grafiki na Max. Wydajnosc, V-Sync na adaptacyjny co zredukowalo efekt migotania ale wydajnosc drastyczniej spada momentami i tez nie pomoglo tak wiec juz nie mam pomyslu :sad: . To jest wlasnie czar skladania kompow. HELP ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 V-sync wyłącz całkowicie. Wejdź jeszcze w zaawansowane opcje zasilania i wyłącz oszczędzanie dla PCI-E. Sterownik wgraj 350.05. http://www.guru3d.com/files-get/geforce-350-05-hotfix-driver-download,2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qur..aK Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opcje oszczedzania energi dla PCI-E mam wylaczone. Zaraz wyprubuje te stery ale nie sadze aby to pomoglo. Te ustawienia DMI Gen2 i PCI-E Gen2, Gen3 mnie zastanawiaja... Zainstaluje te 350.05 i zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qur..aK Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Niestety dalej to samo.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...