Skocz do zawartości
Lukasz1945

Nie działa internet na nowym komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim :)

Pisze bo juz nie wiem co robic. 2 dni złozyłem sobie nowy komputer. Wszystko działa , jest stabilnie natomiast internet mi poprostu wariuje.

Działa przez chwile , potem na na pare  minut przestaje i tak w kólko. Mam  livebox 1.1 od orange , wiem sprzet juz stary ale chyba nie powinno sie tak dziac.

Moze ktos cos poradzic ? :) Moze ja cos jeszcze nie poustawialem na kompie , bo pierwszy raz sam skladalem i instalowalem windowsa.

A moze poprostu lepiej wymienic ten router na inny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strzelam, że zarządzanie energią wyłącza Ci kartę na USB.

Druga opcja, że karta jest jakimś tanim badziewiem.

Trzecia opcja, że zasilacz nie trzyma Ci napięcia.

Czwarta opcja, że coś ze sterownikami.

Piąta opcja, że karta ma malutką antenkę, która nadaje się co najwyżej do transmisji pomiędzy kompami stojącymi obok siebie.

Do póki nie sprawdzisz innego urządzenia/kompa z tym liveboxem, to przyczyny możesz szukać bardzo długo.

Zaproś kogoś z laptopem i zobacz, czy będzie to samo. Jeśli tak, to livebox do wymiany. Jeśli nie, to szukaj przyczyny w kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi