Lukasz1945 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Hej wszystkim :) Pisze bo juz nie wiem co robic. 2 dni złozyłem sobie nowy komputer. Wszystko działa , jest stabilnie natomiast internet mi poprostu wariuje. Działa przez chwile , potem na na pare minut przestaje i tak w kólko. Mam livebox 1.1 od orange , wiem sprzet juz stary ale chyba nie powinno sie tak dziac. Moze ktos cos poradzic ? :) Moze ja cos jeszcze nie poustawialem na kompie , bo pierwszy raz sam skladalem i instalowalem windowsa. A moze poprostu lepiej wymienic ten router na inny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 lan/wlan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Podaj łaskawie niezbęne informacje albo nie zawracaj giraty wlan, pci-e? usb? Jak usb, zmień post, spróbuj innych sterowników. Wyłącz oszczędzanie energii dla tego portu/urządzenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz1945 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Panie moderatorze nie unos sie pan tak :) Mam ten livebox i adapter wifi podlaczony do kompa na usb. Cos jeszcze mam podac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Już nie podaj. Zalecenia masz wyżej. Nie pytaj przypadkiem skąd masz pobrać starowniki, skoro nie podałeś modelu karty wlan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Strzelam, że zarządzanie energią wyłącza Ci kartę na USB. Druga opcja, że karta jest jakimś tanim badziewiem. Trzecia opcja, że zasilacz nie trzyma Ci napięcia. Czwarta opcja, że coś ze sterownikami. Piąta opcja, że karta ma malutką antenkę, która nadaje się co najwyżej do transmisji pomiędzy kompami stojącymi obok siebie. Do póki nie sprawdzisz innego urządzenia/kompa z tym liveboxem, to przyczyny możesz szukać bardzo długo. Zaproś kogoś z laptopem i zobacz, czy będzie to samo. Jeśli tak, to livebox do wymiany. Jeśli nie, to szukaj przyczyny w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz1945 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Hej , spoko juz naprawilem. Poprostu polaczylem ten livebox kablem ethernet i smiga wszystko jak nalezy :) Jednak co tradycja to tradycja , mimo wszystko dzieki ze probe pomocy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...