Skocz do zawartości
kaczor1226

Obudowa pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Płyta główna MSI B85-G43 GAMING

Chłodzenie CPU SilentiumPC Fera 2

Procesor Intel Core i5-4590 3.3GHz

Dysk SSD Crucial MX100 128GB

Pamięć HyperX Savage 2x4GB 1600MHz

Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 970

Zasilacz SilentiumPC Supremo M1 Gold 550W

Wybrana obudowa to:

Obudowa SilentiumPC Gladius X60 Pure Black... Zamówienie jest już zamówione ale mamy niedziele więc dzwoniąc jutro rano mogę to jeszcze zmienić, zastanawia mnie zmiana na obudowę Corsair SPEC-03 wersja LED ORANGE ponieważ dają 3 wiatraki a nie 2 jak w wersji RED nie wiadomo czemu to tylko kolor diody. Zastanawiam się ponieważ obudowa ma okno i więcej miejsca na kartę graficzną, ale czy jest tak samo dobrze wietrzona i filtrowana jak x60? (Do x60 okno można dokupić jeśli ją pozostawię za jakiś czas pewnie okno dokupię). Z wymiarów karty i obudowy w x60 powinna wejść prawie na styk ale jest zdjęcie od kogoś gdzie widać ,że to aż nie taki styk. Tu zdjęcie http://zapodaj.net/f...95b426.jpg.html

Nie wiem która ostatecznie wybrać, ważniejszy jest dla mnie jednak przepływ powietrza i dobrej jakości filtry jeśli w x60 to wypada lepiej kiedyś okno dokupię, a może jednak to SPEC-03 Orange będzie lepszy? W której obudowie jest chłodniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi