Future Trunks Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Mam pytanie do ilu stopni moze sie grzac moja karta GeForce 4 MX 440. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 mialem niedawno MX440 i temp na radiatrorze GPU przekraczala 80st (mierzone dodatkowym czujnikiem dolaczonym do plyty wetknietym w radiator wiec to orientacyjna temp.) - normalny grzejnik :) to wszystko na standardowych taktowaniach i temp. w budzie 25-27st Jesli temp. na GPU nie przekraczala 60st bylo OK (znaczy stabilnie) powyzej to juz bylo roooznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 80*C ?? Coś za dużo :) Ta karta nie miala prawa dzialać na tak wysokiej temperaturze muj stary GF 4 MX440 mial tem okolo 29*C na standardowych ustawieniach i radiatorku. Po podkręceniu dalem wentyl na radiatorek od GPU i radiatorki na ram i tem byla kolo 24*C tez miezyłem dotykowym termometrem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 ano nie miala prawa :) i dlatego ja oddalem bo nie chcialo mi sie z nia bawic doplacilem pare zlotych, wziolem radka i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 w sumie ciekawe, że się nie spaliła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Spalić ?? Hmm... też dziwne jak na muj gust poiwinna sie już przy 60*C zacinaś i to nieźle :) nawet powinna system zawieszać, może fabryka coś po<span style="color:red;">[ciach!]</span>liła albo była to jakaś egzotyczna grafa :lol: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Spalić ?? Hmm... też dziwne jak na muj gust poiwinna sie już przy 60*C zacinaś i to nieźle nawet powinna system zawieszać, może fabryka coś po<span style="color:red;">[ciach!]</span>liła albo była to jakaś egzotyczna grafa Jak ja oddawalem to dalem gosciowi ze sklepu wydruk (zrobilem zrzut z ekranu i druknolem) speedfan pokazywal 68st na zew. czujniku - fajnie wygladal ten plomien przy tej tepm. :) Przy wyzszej temperatuce jak mnie wyrzucalo z gry obraz byl zamazany i zaj.....e jaskrawy i po jakis 2s. wisial na amen - najwyzsza temp. jaka widzialem to 80 pare st. chcialem zrobic screena ale juz wisial :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Chętnie bym kupił tego GF tylko zeby zobaczyć jak sie grzeje :) GPU na MX nie nagrzewają się zbytnio i wystarcza im zwykły radiatorek :) Z jakiej firmy był ten GF ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 PALIT DAYTONA a co do kupna to nie polecam chyba ze chcesz sobie zima mieszkanie dogrzewac :D PS Nie mowie ze wszystkie karty tej firmy albo tego typu sa do.... ale ja trafilem na wyjatkowy egzemplarz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Szkoda ze oddales swoją bo chętnie bym kupił :) zobaczyłbym ten okaz :) A narazie mam Quadron 4 :D i jestem zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bones123 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 moj ex-winfast mx440 strzymal 270@310 405@500 i to nie pamieci byly nagrzane (ok 38 stopni). chodzil kolo 45 C na standardowym coolerze. powyzej juz 310 megasiow krzaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 A MÓJ ten co w podpisie spoko chodzi z 250/360 ale wtedy to wiatraki muszą być właczoone bo by rdzeń chyba wyparował też mam palit daytona jak dla mnie spoko, razm ieżyłem to było też koło 50 stopni na radiatorze a kto wie ile na rdzeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Na takim piecyku to mozesz sobie wodę gotować :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 no śmiejesz się tak to już jest jakbym pogrsał na podkręconym gdzieś do 330 i nie właćzął chłodzenia to by miał z 70 stopni! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 No taktroche sobie kpie , ale tak poważnie ta karta przy 80stC nie ma prawa dobrze działac!!!! Ja też mam GF4MX440 i podkecona jak w podpisie i mam chłodną (mam winfasta a on ma wentylator słusznych rozmiarów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 wiesz ja na gpu mam taki badziewny radaitorek wyglląda jakby był powycinany z blachy 0,05 mm o wymiarach 4*4*0,5cm :) toż to śmiech na sali żeby takie coś dawać :) ale chodzi spoko i kręci sie do 360 MHZ przy włącczonym nawiewie na niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Wiesz co mi przyszło do głowy? Skoro nowe GF5 mają wbudowany mechanizm , że przy 75stC taktowanie jest zwalniane to maksymalna temperatura GF4 nie może przekroczyć 70-75stC (bo to starsza trochę archtektura i ten sam proces produkcyjny chyba 0,18 um). Co sądzisz o takiej koncepcji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 no no pomysł dobry ale mnie i tak wali ile ma stopni jak się zjebie to trudno :) i tak ojciec mi obiecał że ta karta będzie przejściowa żebym sobie narzie pograł może zanieługo wpadnie jakiś radek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 A który model masz "na oku"? Bo ja też myśle o zmianie karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 wiesz to napewn nie nastpąi za miesiąć dwa ale może w zimie, albo na gwazdkę, czekam aż radki 9500 pro stanieją, ten model mnie interesuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ja myślałem o GF5 5600 lub 5600ultra, ale nie podobają mi się te przekrety z 3dmarkiem2003, wiec mam wątpliwości co do rzeczywistej wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 no te karty też spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...