Skocz do zawartości
TURBOPAWEL

Laptop do 2500 - wytrzymałość, programowanie, nauka, CS GO

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Potrzebuję laptopa do około 2500zł. Zależy mi na dużej wytrzymałości. Komputer będzie używany przede wszystkim do nauki, programowania, od czasu do czasu jakieś gry (głównie FM i CS GO, tu akurat zależy mi na fpsach). Rozmiar matrycy 15-17, bez znaczenia czy będzie matowa czy też nie (mat w tej cenie to nie mat). Na oku mam dwa laptopy: 

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-ideapad-z710-i3-4000-4gb-1000gb-gt745.bhtml

tu jest dosyć mocna karta graficzna, obecnie piszę z takiego i w csiku śmigam na ~100fpsach regularnie, ten i3 też daje radę, minusem jest emblemat Lenovo ponieważ ta marka raczej nie kojarzy mi się z dobrym wykonaniem i wolałbym unikać.

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/dell-inspiron-15-3537-i7-4500u-8gb-1tb-hd8850-2gb.bhtml

tu szkoda, że nie ma Full HD i ta i7 dosyć śmieszna.

Chętnie zerknę na inne propozycje, z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie Lenovo Z710 z i5m + GT840. Nowsza karta graficzna o tej samej wydajności ale z nizszym poborem prądu. Procesor wysoko taktowany z trybem turbo oraz matryca o rozdzielczości FullHD - koniecznie w laptopie 17,3" tym bardziej do programowania.

Z mniejszych 15,6" Acer E5-572G z i5m + GT840. Ta sama konfiguracja i wydajność. Na plus matowa matryca FHD i mocniejsza bateria

z innych z matrycą FullHD masz Lenovo Z50 z i7ulv + 8GB RAM. Procesor niskonapięciowy 2 rdzeniowy o wydajności i5 z acera czy z710. Tutaj matryca błyszcząca i słabsza bateria w porównaniu do acera

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up tak ciężko napisać kod na forum?

Autorze GT840 ma taką samą wydajność co 745 128bit.

na z710 masz rabat 100zł po wpisaniu hasła

forum X-KOM.PL

Hasło wpisuje się w polu Uwagi a nie w kod promocyjny.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi