borsuk_1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czytając "polecane zestawy" oraz szereg różnych opinii w internecie mam dylemat. Planuję zakup nowego dysku, z racji że dotychczasowy pada. Wybór padł na 1TB z racji rozsądnego stosunku ceny/liczby GB 3,5", 64MB cache'u. Dylemat pojawia się między Barracudą a WD Blue, możecie coś doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 barka szybsza, ale wd niby pewniejszy, twój wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 No właśnie doczytałem, że jakieś powiązania Seagate'a z Szajsungiem się pojawiają... I że często lądują na gwarancji. WD za to niby ok, choć ja ze swojego dotychczasowego nie jestem zadowolony (fakt, Caviar ma 6 lat, nie ma co porównywać... ani tym bardziej robić przywiązania do marki 'Barracuda' z odległych lat...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) akurat Samsung przed przejęciem przez Seagate (działu HDD) wydał chyba najlepszą serię dysków - F3, praktycznie nie było zwrotów przez kilka lat. (opinie z kilku większych hurtowni i sklepów komputerowych). HD502HJ jeszcze u mnie działa, mocno eksploatowany. Seagate poszedł raczej w wydajność i większe upakowanie danych na talerzach, czy trafisz na trwały egzemplarz - loteria. Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) To akurat też wiem, niemniej w kwestii dysków 2,5" z tego co wiem już nie było tak kolorowo - ostatnio miałem dwa - oba z padniętym (prawdopodobnie) MBR'ami - laptop z nich nie bootował, wszystko inne owszem. Edit: Szajsung padło nieco ironicznie ogółem do niektórych ich sprzętów Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez borsuk_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...