superduty Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad kupnem zasilacza corsair hxi 750w platinium. Mam kilka pytań: 1. Czy ktoś ma takowy i jak się sprawuje, tzn przy ilu watach startuje wentyl, (czy tak jak w corsair ax na maxa, a potem zwalnia, piszczą cewki)? 2. Jak z hałasem,czy jest głośny? Preferuję ciszę, przy necie będzie pasiv, a jak przy oglądaniu filmów na kompie? Na techpowerup ma 28dB. 3. Czy po przyłożeniu ucha do zasiłki słychać wentyl? (nadmienię, że poprzedni corsair hx był lekki szum, nawet po obciążeniu z uchem przy zasiłce) 4. W którym sklepie kupić, morele, czy komputronik, jak z reklamacją w tych sklepach? Nadmienię, że morele nie ma u mnie w mieście. No i myślę nad drugim zasilaczem do wyboru. Narazie dostępny jest Super Flower 1000w platinum, droższy o 100zł od Corsaira. Ten super flower to by mi starczył 650w-750w platinum, ale niedostępny. Czy ktoś miał do czynienia z tą zasiłką i jak głośny wentylator. Jest półpasywny, przy jakim obciążeniu się włącza wentyl? Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez superduty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...