T4d3u5z Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witam. Mój system wykorzystuje tylko 4 GB z 8 pamięci RAM (2 x G Skill RipjawsX F3-17000CL9-4GBXM) Wczoraj chciałem pograć w GTA i okazuje się, że jest za mało pamięci. Dziś spróbowałem uruchomić kilkanaście kart na Chrome, żeby sprawdzić i rzeczywiście z zainstalowanych 8GB wykorzystana jest połowa i system nie chce "wziąć" reszty. Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 jaki system? 32 bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Windows 8.1 64bit Płyta Asrock z97M Pro4 (Przepraszam, że nie napisałem wcześniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Uruchom "msconfig". W zakładce Rozruch wejdź w Opcje zaawansowane i sprawdź czy nie masz tam ustalonego limitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zrzut https://www.dropbox.com/s/gmfv7snzlz4xld3/Msconfig.jpg?dl=0 W tle włączone Diablo III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerwowy Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Wejdź do bios-u i tam znajdź opcję memory hole remapping (lub podobną) i zmień na enable. Powinno pomóc. Mi3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Nic co by przypominało przytoczoną przez Ciebie nazwe nie widnieje w zakładkach OC Tweak, czy Advanced. Przywróciłem ustawienia domyślne (choć niczego wcześniej tam nie majstrowałem) i teraz z kilkunastoma zakładkami Chrome i Diablo w tle wykorzystuje ponad 5GB. Niestety, przy 5,6GB wyskakuje komunikat, o braku pamięci i zamknięciu Diablo. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez T4d3u5z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) bo nie masz pliku wymiany. System zarządza pamięcią, nie ty. zobacz też czy masz wyłączoną integre, jak nie to ona rezerwuje sobie ok. 1,5GB ram. (ofc nie widać tego w task manager, jak i wielu innych rzeczy) Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...