Skocz do zawartości
zaodrze244

zasilacz i HTPC

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Waszym zdaniem zasilacz pasywny np taki:

Seasonic Platinum-400FL Fanless

usmaży się w obudowie tacens theca?:

1946.jpg

w obudowie nie ma żadnej dodatkowej wentylacji bo chcę mieć kompa jak najcichszego. 

htpc ze zdjęciami opisałem tutaj http://forum.purepc.pl/topic/307773-tani-i-cichy-media-center/?do=findComment&comment=3370618

pod zasilaczem znajduje się mały grzejnik geforce 9500GT pasywny który podczas normalnej pracy (nie grania, tylko filmy etc) osiąga 60C (odczytane hwinfo).

kaseta z dyskami widoczna na zdjęciach została zdemontowa dyski poprzekładane są gdzie indziej. 

wracam do pytania czy zasilacz pasywny zda egzamin czy się spali?

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem tego i niestety słychać. na górze na wprost zasilacza mogę zamontować tylko 80. 

obecnie mam wrzucony tam zasilacz bequieta 850w który pozostał mi z mojego kompa. mam do niego wsadzoną noctue 120 która rozkręca się do 900rpm i ją wyraźnie słychać. myślę że spowodowane to jest tym że szum wywołuje nie sam wentyl co te dziurki od obudowy na których on leży. wezmę to wytnę kątówką wpizdu i zobaczę czy to coś pomoże. a jak nie to może poszukam innego cichszego wentylatora do zasilacza.

theca010.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi