Wesoly88 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam chciałbym przeznaczyć 1500-2000zł na modernizacje mojego PC.Obecne parametry to :procesor : Intel i3-2120 3,3GHzPłyta głowa Asus P8H61-M LE (sockert 1155)Ram Corsair 1333Mhzc9 2x4gbZasilacz Be quiet! BN106Karta: Palit GeForce GTX760 2GB GDDR5 256-bitMonitor Benq GW2320 23"Najszybciej bym myślał nad jakimś i7 najbardziej chyba nad tym http://www.morele.net/procesor-intel-core-i7-4790k-socket-lga1150-64bit-do-4-4-ghz-88w-cache-8mb-box-bx80646i74790k-devil-s-canyon-647917/ i zmianą płyty na socket 1150 ale jaki jest Wasz punkt widzenia ? Wszelkie propozycje zmian mile widziane.Pozdrawiam Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Wesoly88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly88 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 up. może mi ktoś pomóc w podjęciu dobrej decyzji? bo w tym tyg. chciałbym już zakupić odpowiednią płytę i procka. P.s. Procka raczej nie będę podkręcał bo wpierw będę po pewnym czasie szukał kasy na lepsze chłodzenie.p.s. 2 do modów.Napisałem 2 post świadomie by zaistniał na pierwszej stronie, więc jestem gotowy na warna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) i7 to fajny pomysł, ale skoro to ma być pc do gier, to nie lepiej jakąś i5 + płytę, do tego sprzedać grafę, obecnego proca i płytę i dokupić np. r290 albo 970 ? Skoro ma być do gier to i mocna grafa się przyda, wydaje mi się, że takie rozwiązanie będzie lepsze niż sama zmiana proca i płyty, i7 by się przydał przy streamowaniu jakbys chciał streamować w 720p i 60 fpsach to wtedy jak najbardziej ale moim zdaniem grafa będzie kuleć w nowych produkcjach. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez pho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly88 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kartę obecną mam 3 miesiące także bezsensem jest by ją zmieniać tym bardziej ,że gry które mam zamiar stremować nagrywać są pokroju cs:go i symulatorów jak np ETS 2 itp. tytułu typu bf , wiedźmin itp nie kręcą mnie( w ostateczności pozostaje mi xbox360) , więc myślę ,że póki co by starczyło( z czasem może jak by było więcej $ to czemu nie ) a właśnie nie wiem jak i5 radziła by sobie przy takich procesach , większość osób streamujących ma właśnie takie i7 którą podałem stąd moja zaduma nad nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Mam pytanie. Jak Intel i3-2120 3,3GHz radzi sobie w grach? :P Testowałeś nowe gry czy coś w tym stylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly88 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) w wymagające tytułu zbytnio nie grałem, przykładowo w ets mam przy średnich detalach stała liczbę fps koło 26-30. BF 3 na max detalach koło 35 fps , Daying Light też coś koło tego, cs:go 80-120 fps. Tak mniej więcej piszę ale raczej póki co jeszcze daje radę.Jaką płytę głowną byście polecili ?:) Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Wesoly88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Kartę obecną mam 3 miesiące także bezsensem jest by ją zmieniać tym bardziej ,że gry które mam zamiar stremować nagrywać są pokroju cs:go i symulatorów jak np ETS 2 itp. tytułu typu bf , wiedźmin itp nie kręcą mnie( w ostateczności pozostaje mi xbox360) , więc myślę ,że póki co by starczyło( z czasem może jak by było więcej $ to czemu nie ) a właśnie nie wiem jak i5 radziła by sobie przy takich procesach , większość osób streamujących ma właśnie takie i7 którą podałem stąd moja zaduma nad nią. W takim układzie i7 będzie ok, CS:GO opiera się raczej właśnie na procku. I jeżeli faktycznie nie masz zamiaru grać w bardziej wymagające tytuły to śmiało bierz tego i7 o którym pisałeś. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez pho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...