ewenement22 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witam mam problem ze skonfigurowaniem poprawnie routera do którego jest włożony modem Play. Zarejestrowałem się na noip.com założyłem tam hosta z końcówka ddns.net . Widzę, że ip się zmienia czyli tutaj jest chyba ok. Na routerze w zakładce DDNS zalogowałem się na to konto noip i dostałem info "Connection Status: Succeeded!" czyli tutaj też jest ok. No i nadal nie mogę się na niego dostać przez tą domenę którą zarejestrowałem w noip. Dlaczego? Co dziwne jak próbuję wejść na ten router przez przeglądarkę chrome zawsze dopisuje się 8080 po adresie i nie mogę się połączyć... ( http://192.168.2.1:8080/) kiedyś tego problemu nie było do póki nie zacząłem ustawiać portu w zakładce Remote Management. Na początku zmieniłem na 8080 a później wróciłem do 80 i po tym tak się stało. Teraz mam ustawione w tej zakładce tak: Web Management Port: 80 Remote Management IP Address: 255.255.255.255 Co jeszcze muszę zrobić, żeby dostać się zdalnie na ten router po domenie zarejestrowanej w noip? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Remote Management IP Address: 255.255.255.255 A tutaj coś innego być nie powinno? W ustawieniach routera masz zaznaczone, że możesz się do niego logować zdalnie, nie z sieci lokalnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 1. Udostępnianie web interface zarządzającego routerem na WAN to proszenie się o kłopoty. Prędzej czy później wyjdzie jakaś dziura w firmware i znów będzie cała masa podmienionych DNS i wyczyszczonych kont e-bankowych. Jeżeli już musisz, to przekieruj to na jakiś niestandardowy, wysoki port. 2. Żeby coś udostępnić, musisz przekierować port. Service port to port po stronie WAN, internal port to port w Twoim LAN, czyli w tym wypadku to, co wpisujesz w zakładce web management. Przede wszystkim też zrób ping lub nslookup na Twoją nazwę w no-ip.com i sprawdź, czy zwraca Ci ten adres, który masz w zakładce WAN. Chrome podstawia Ci port 8080, bo taki zapamiętał. Usuń z historii albo kasuj każdorazowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...