Skocz do zawartości
mat89

Modernizacja komputera

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam taki komputer :

Mainboard MSI 2A9C Chipset Intel H57 Processor Intel Core i3 550 @ 3200 MHz Physical Memory 3072 MBDDR3-SDRAM Video Card NVIDIA GeForce 405 Hard Disk Seagate ST3500418AS (500GB) DVD-Rom Drive Hewlett-Packard CDDVDW TS-H653R Monitor Type Maxdata B101715 - 17 inches Network Card Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter Network Card Ralink Technology RT3092 802.11n Wireless LAN Card Operating System Windows 7 Home Premium Home Edition Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (64-bit) DirectX Version 11.00

Chciałbym go ulepszyć mysłalem nad zmiana karty graficznej czekam na propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm , polecę tu gtx 980  ( http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-gtx-980-dc2-oc-strix-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-3xdp-dc2-oc-strix-strix-gtx980-dc2oc-4gd5-649282/) jeśli budżet pozwala można nawet pokusić się o sli :)

ps. właściwie to jaki budżet ? ( pisałem do wróżbity Macieja ale mi nie podał ... :( )

Edytowane przez Poston2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest komputer kuzyna pewnie kupiony w całosci bo firmy HP.  Czy za 500 zł kupię jakąś nowa lepszą karte o tej co jest ?

Może np

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-gtx-750-2gb-gddr5-128-bit-oc-2xhdmi-2xdvi-gv-n750oc-2gi-637965/

Edytowane przez mat89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie lepiej kupić kartę używaną - często są jeszcze na gwarancji a zawsze taniej niż nówka.

Twojego zdjęcia nie widać.

Zapewne jest to ta płyta, przypuszczam, że w obudowie mini atx i ze słabym zasilaczem. GTX 750 na pewno wpasowałby się do tego zestawu, tyle że ta cena (ja swoją 750Ti jako używaną 2 miesiące kupowałem za tyle).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi