Catalyst Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Hej. Mam taki problem i zarazem dylemat. Używam aktualnie Xonara DGX i myślałem o przesiadce na pełną jego wersję DX. Znajomy twierdzi że dzisiejsze integry są tak dobre że nie zauważę różnicy w grach czy w filmach a nawet w muzyce i pytam o poradę bo chwilowo jestem w punkcie wyjścia :D Co wziąć lub co wykorzystać i czy usłyszę różnicę, aktualnie licytuję Xonara na jednej z aukcji, więc wolę zapytać póki jeszcze mogę ew. się wycofać. Co do płyty gł to jest to MSI Mpower Z97. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zostaw tego Xonara. I o ile integry są rzeczywiście obecnie przyzwoite, to do normalnej karty raczej startu nie mają. Tak więc przejście z integry na DX ma sens, ale z DGX na DX już nie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catalyst Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 A w stosunku do tych "fiuczerów" które oferuje DX? Widziałem screeny z oprogramowania, jest bardziej pełne i ma mnóstwo funkcji, jakieś ulepszenia do filmów itd. :P Jest to jakieś znaczące udogodnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Nigdy nie korzystałem, a mam D2X podłączoną przez coaxial z AVR265 i dalej na podłogowe paradigmy. Jedyne, co wykorzystuje z tych sterów to kodowanie do Dolby Live i DTS Connect. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catalyst Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 A co do moich edifierów to jakie podłączenie byś polecał? Przez jacka czy optyczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Takie coś bym łączył analogowo. Pamiętaj, że przy optyku ma znaczenie również DAC w głośnikach, a tu nie byłbym pewny jego super jakości. No i przy optyku masz sygnał cyfrowy na optyczny, następnie znowu na cyfrowy i dopiero wtedy na analog... Optyk ogólnie stosowałbym tylko przy bardzo długich połączeniach 7-10m i więcej, oraz tam gdzie może wystąpić sporo zakłóceń. W każdym innym wypadku brałbym albo analog, albo coaxial. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catalyst Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ok. Dzięki za pomoc ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...