Ganimadeus Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Początkowo myślałem, żeby kupić coś aby odpaliło GTA V jakiegoś R9 270x, ale po głębszych przemyśleniach jeśli chciałbym w coś pograć w przyszłości to nie ma co teraz wydawać np. 600 PLN żeby tylko w GTA pograć, jak za te 3lata znowu może okazać się, że będzie za słaba. Słyszałem, że bardzo dobry stosunek ceny do jakości ma GTX 970 mogę go kupić gdzieś za ~1300PLN bo odliczę sobie VAT co myślę, jeszcze bardziej powinno wpłynąć na moją decyzję. Ta karta winna chyba wystarczyć na dobrych kilka lat. Zatem pytanie do Was co o tym sądzicie? Czy zasilacz podoła i w jakim stopniu procek może ograniczać grafikę? Mój obecny zestaw: CPU: AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz + chłodzenie Silentium PC FORTIS procesor póki co niepodkręcany Mobo: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Ram: 1GB x4 Patriot DDR3 1600MHz 7-7-7-18 Zasilacz 550W Pentragram GPU: HD4870 Powercolor GDDR5 256bit 512MB - raz już naprawiana(zimne luty)w piekarniku :) Monitor obecnie 19 cali więc max rozdziałka to 1440x900 Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Ganimadeus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jak tytułować tematy w dziale co kupić napraw. Usuń formatowanie tekstu w pierwszym poscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 procek już teraz słaby a co dopiero za 3 lata max co bym brał to gtx 960 bo jednak 970 to bedzie się nudziła procka oczywiście podkręć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganimadeus Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak tytułować tematy w dziale co kupić napraw. Usuń formatowanie tekstu w pierwszym poscie. Z formatowaniem nie dałem rady nie wiem dlaczego... procek już teraz słaby a co dopiero za 3 lata max co bym brał to gtx 960 bo jednak 970 to bedzie się nudziła procka oczywiście podkręć Czyli co najrozsądniej to kupić teraz jakąś gorszą grafę aby mi GTA i inne bliskie tytuły pociągneły na mid dajmy na to czyli np. tego r9 270x? Czy też wspomnianego GTX 960? A za rok czy dwa złożyć coś konkretnego? Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Ganimadeus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) dokładnie wtedy już będa skajlaki i ddr4 - bedziesz na topie Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...