Katohaikara Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam, mam problem z instalacją karty graficznej. Przez jakieś 2 lata moja karta graficzna GF GTX260 była podpięta do innego komputera ja zostałem przy zintegrowanej Raden HD3200. Dzisiaj próbowałem podpiąć GeForce jednak przytrafiły mi się następujące problemy:1. Na początku odinstalowałem sterowniki ATI. Podpiąłem dedykowaną kartę, uruchomiłem komputer na zintegrowanej (na zewnętrznej nie było sygnału). Jak chciałem zainstalować Nvidia wyskoczył komunikat: "Program instalacyjny nvidia nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem". Nie mogłem nic z tym zrobić, ustawienia w biosie wydawały mi się w porządku jednak nie byłem przekonany.2. Zrestartowałem biosa. Od tego momentu kiedy jest podpięty zewnętrzny GPU, w ogóle nie ma sygnału do monitora, działa tylko na zintegrowanej. Podczas instalacji sterowników ten sam błąd.Co mam zrobić w tej sytuacji?PS: Specyfikacja sprzętu w sygnaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zasilanie do gtx'a podłączyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Tak, wszystko podłączone. Poza tym nawet bez zasilania się włączał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Sprawdź czy nie ma jakiegoś paprocha czy innego syfu w slocie. Jeśli przez dłuższy czas był niezagospodarowany, mogło tam się coś zadomowić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jutro wyczyszczę i sprawdzę czy zadziała. A co ze sterownikami? Dodam że ściągnąłem najnowsze ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 A co ze sterownikami? Dodam że ściągnąłem najnowsze ze strony producenta. A co ma być? Skoro karta nie wyświetla w ogóle obrazu, sterowniki nie mają znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wyczyściłem slot, nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...