Kwiat Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 NO WŁAŚNIE....JAK TO W KOŃCU JEST Z NIMI???? NO BO Z TEGO CO PRZECZYTAŁEM NA FORUM SA SAME PROBLEMY Z NIMI W GRACH :cry: A PRZECIEŻ JA NIE MAM ZAMIARU KUPIĆ KARTY GRAFICZNEJ ŻEBYY ŁADNIE ŚMIGAŁA W DUPNYCH 3D MARKACH..TYLKO ZALEŻY MI NA GRACH!! NO MAJĄ JAKOŚĆ DOBRA RADKI(PODOBNO) ALE CO Z TEGO JAK CO DRÓGA GRA NIE BĘDZIE MIAŁA ARTEFAKTÓW:(...WEŹCIE MI POMÓŻNIE W WYBORZE BO NAPRAWDE MAM JUŻ MĘTLIK W GŁOWIE(ZA DUŻO ZŁEGO PRZECZYTAŁEM O RADKU. ALE I DUŻO DOBREGO[3D MARK :evil: ])..MOŻE LEPIEJ GF3TI...JAKAŚ KARTA DO 450 ZŁ! HELP!! PROSZĘ O SZYBKO ODPOWIEDŹ BO W TYM TYGODNIU SZYKUJE SIE DO KUPNA KARTY...Z GÓRY DZIĘKI 8) Z POWAŻANIEM ZAGUBIONY "KWIAT"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 jak chcesz żeby Ci karta śmigała w grach to za 450 zeta cudów się niespodziewaj, za 600zł masz gf4 ti 4200 na tym jeszcze będą gry śmigały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 tak jak napisał Pitbull nie oczekuj od ati 9100 niesamowitych wynikow , jak chcesz zeby kazda gra ci smigała to kup 9500 pro albo wyzej jak masz kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ba za ~450zł można już rozglądać się za prolinkiem ti4200, podobnoż nie najepszy (chłodzenie) ale co przeszkadza przesmarowac pastą kartę. Napewno będze lepszy od każdego r9100 (wydajność). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Na radeonie 9100 z Catalyst 3.4 spotkalem sie z takimi anomaliami, nie dziala cue club, w Toca race driver nie ma tekstur samochodow, sims`y nic nie widac odpala sie i tylko slychac dzwiek i mozna na slepo wcelowac w ikonki. To narazie wszytskie gry jakie mi na niej nie poszly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Cytat Na radeonie 9100 z Catalyst 3.4 spotkalem sie z takimi anomaliami, nie dziala cue club, w Toca race driver nie ma tekstur samochodow, sims`y nic nie widac odpala sie i tylko slychac dzwiek i mozna na slepo wcelowac w ikonki. To narazie wszytskie gry jakie mi na niej nie poszly.O trzy za dużo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja jakośnie mam problemów a miałem z 20 radeonów 9100 od herculesa po supergraca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Cytat Cytat Na radeonie 9100 z Catalyst 3.4 spotkalem sie z takimi anomaliami, nie dziala cue club, w Toca race driver nie ma tekstur samochodow, sims`y nic nie widac odpala sie i tylko slychac dzwiek i mozna na slepo wcelowac w ikonki. To narazie wszytskie gry jakie mi na niej nie poszly.O trzy za dużo :twisted:Dla mnie o jedną - toca, resztę można olać :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Cytat ja jakośnie mam problemów a miałem z 20 radeonów 9100 od herculesa po supergracaja jakoś mam radziwiła od lutego i wszytkie gry mi śmiagją jedyne co to w colinie ale wystarczyło włączyć synchronizacje w sterownikach karta jest cycuś daje ładny obraz i ładnie wszytko na niej smiaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja znalazłem rozwiązanie kupiłem gf3 8cud swita to to nie jest ale przynajmniej mozna bezproblemowo grać (via Radeon 9100) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Powiem tak jesli ktos by chcial sie zamienic ze mna na Gainwarda gf3ti450 to bym sie nawet nie wahal, zamienilbym sie. Takze jesli masz ta kase to bierz gf, ja wzialem radka bo cena byla nizsza i osiagi nienajgorsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Druss czyli mówisz że gf3 to lepszy wybór, bo tak prawde powiedziawszy to zamierzałam kupić R9100 od Herculesa ale akurat ich niebyło więc wziąłem gainwarda i nie żałuje przynajmniej jak widze topiki w stylu HELP Radeon 9100 to tylko się uśmiecham :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Nicky-> ile masz marków ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 co nie zmienia faktu ze GF3 jest gorszy :) a jest minej textow typu help GF3 tylko dlatego ze osob posiadajacych 9100 jest ze 2x wiecej niz GF3 na tym forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Cytat Druss czyli mówisz że gf3 to lepszy wybór, bo tak prawde powiedziawszy to zamierzałam kupić R9100 od Herculesa ale akurat ich niebyło więc wziąłem gainwarda i nie żałuje przynajmniej jak widze topiki w stylu HELP Radeon 9100 to tylko się uśmiecham :) Tak mysle ze jest lepszy z kompatybilnoscia w grach, ale nie koniecznie szybszy. I jeszcze do tego drozszy, ale nie od hercules`a. Na nvidii mialem zero klopotow z odpaleniem gierek, nawet byl emulator glide dla nvidii. A najgorsza wpadka bylo to ze Ati zapomnialo w ostatnich sterach o uzytkownikach R9100 co mnie zdenerwowalo i wogole stery zamiast to lepsze to sa coraz gorsze. Zapominaja o tych najubozszych i supportuja teraz bardziej uzytkownikow R9500 w gore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja mam 6600 3Dmarków wszystko na deflaut. Karta może duzo więcej ale ta płyta i sdr są wąskim gardłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiat Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 nie no ale TOCA RACE DRIVER taka fajniutka gierka:) i nie mógł bym na niej pograć na radku 9100:((z tego co pisze na forum)..no naprawde już byłem bliski zakupu radka ale teraz....to ja sam nei wiem :roll: a no i druga sprawa że ja chce aby mi gierki chociaż przyzwoicie działały..mam teraz rive tnt 2:(...kompa to tez mam raczej słabiutkiego.(pentium III 733, 256SDRAM)...no ale jak sobie zamontowałem kumpla gf4ti od creativa to toca na high wszystko i śmigało aż miło...co prawda myślałem że w radku troszeczke gorzej by było..no ale teraz widze że wogóle toca mogła by nei działać(i inne):(:( 450 zł to górna granica mojego portfela na karte gr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Tu masz za 450 Ti 4200 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14447988 a tu za 460 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14542919 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Kwiat w twoim przypadku sprwawa jest oczywista o ile R9100 jest niezaprzeczalnie wydajniejszy od gf3 na mocnym procu, to na słabym gf3 radzi sobie zdecydowanie lepiej. Wiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Death Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Bierz GF3 najlepiej TI500 dobrej firmy polecam GAINWARD. Kumpel ma i wszystko śmiga. NO PROBLEMS. A z moim radkiem 9100 non stop problemy :twisted: Zawieszają się gry, w innych błędy graficzne. Niewiem co mam z tym fantem robić!!! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 hahahahahahaha LOL ROTFL :D Taaaa.....nie spię po nocach, bo takie mam problemy, boję się dotknąć PC-ta, bo mi karta graficzna nie pozwala LOL :D PS- u mnie wszystko działa pięknie :P Wszystko podkręcone i wyżyłowane- każda z gier na dysku ( 140 ) działa bez zażutu. 3D-Mark = kupa <span style="color:red;">[ciach!]</span>a :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja tam kupilem radka power color 9100L - (taki syfek bo zbieram na 9700p albo jakiegos dobrego FX (do tej pory nie stwierdzono) ) nie gralem w wiele gier ale nie bylo zadnych problemow z tymi co galem kosztowal mnie cos 320 zl po wykreceniu 304/199 proc 2100 osagnolem 1043 3DMarks03 http://service.futuremark.com/servlet/Inde...rojectId=636726 jeszcze dodam mialem wczesniej pixelview ti4200 bez polepszaczy w rodzaju AA to ti jest znacznie szybszy lecz traci i 70% przy wlaczeniu AA x 4 (aa x 2 to porazka bo wogole roznicy nie widzac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Slayer takis teraz boss, a zapominasz swoich watkow o problemach ze swoim R8500LELE. Trzeba niezle sie napocic aby taka karta byla zdolna do uzytku. A jezeli masz farta jak niektorzy urzytkownicy codegena to tylko sie ciesz i nie uogolniaj. P.S. Peace. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Aha nastepna gierka, settlers 4 ma problemy z odswiezaniem, to znaczy jak przesowam ekran to robi sie czarny i potem znowu widac, nie chce mi sie z tym meczyc bo i tak tej gry nie lubie, a czuje sie jakbym gral na tridencie kiedys w transport tycoon. Zdecydowanie bierz cos od nvidii. Ja niedlugo sprzedaje calego kompa i skladam sobie cos tylko do gierek typu gothic2 i powiem ci ze napewno nie kupie radka. A grac wiecej bede na konsoli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Gybym mial 450zl do wydania szukalbym GFTi4200 z kumplem skladalismy ostatnio kompa i takowego sobie zakupil - jest happy przekroczyl 13000 w 3dmarku 01 (i to bez krecenia grafy) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Cytat Slayer takis teraz boss, a zapominasz swoich watkow o problemach ze swoim R8500LELE. Trzeba niezle sie napocic aby taka karta byla zdolna do uzytku. A jezeli masz farta jak niektorzy urzytkownicy codegena to tylko sie ciesz i nie uogolniaj. P.S. Peace. Tylko nie "LELE" :lol: Takiego modelu NIGDY nie było. A, ze pamięci są słabe, to wierz mi Kareas- większej różnicy nie ma, ale za to wymiana SD-Ramów na DD-R dała dużego kopa. Z resztą wtedy, gdy kupowałem 4 TI kosztował dalej koło 600-650 zł- dziś te same model nawet koło 390 zł można dorwać. Na dziś straciłem na karcie ok. 50 zł, na 4 TI było by to ok. 250 zł - i to po raptem 4 miesiacach. Ja w każdym razie jestem zadowolony i jak do tej pory wszystko mi działa jak należy ( chyba, że chodzi o Mafie- rok temu odpalałem ją i chodziła bardzo źle- nie wiem, jak by było teraz, pewnie już ok( lekko podkręcony proc i 512 DD-R doszło i nowe sterowniki) - ale i tak gra mi nie pasowała klimatem :? ) A co do problemów- no, jeżeli miałem starego BX-a, na którym nawet MX 400 pod XP nie chciał działać, a Kyro 2 miało drgawki obrazu ( po sprzedaniu jej , gość mi powiedział, że u niego jest ok), to cóż......z resztą i tak już nadszedł czas wymiany sprzętu, co dużym sumarycznym kosztem się nie odbyło ( stary sprzedałem, reszta na odpis od podatku). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowar Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ja mam powercolora 9100 i żadnych problemów nie miałem z żadną grą i moim zdaniem lepiej chodzi od ti200 gainwarda którego miałem wczesniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiat Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 no spoko..jutro mam kupić karte a nadal nei wiem co <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span>..czy radka 9100 i być neipewnym że nie wszystko zadziała mimo ze jakość obrazu jest miodzio...czy gf3ti(chyba mniej wydajnego) i raczej być pewnym.....naprawde..za dużu naczytałem sie na forum złych opinii o radku...bo jak same testy czytałem to już miałem brać radka(czy ati radki robi tylko pod benchmarki:().......aghhrrr....co ja poczne..myśle jeszcze nad PALIT Daytona Geforce4 Ti4200 64MB DDR TV&DVI na 490 zł...czy ktoś słyszał o nim jak sie sprawuje.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Duzo zlych opinii tez jest o Epoxie 8RDA ale czy to zla plyta czy uzytkownicy sa na tyle malo rozgarnieci ze nie potrafia zajrzec do instrukcji????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 No tak rzeczywiscie dobre porownanie, niegdzie nie ma w instrukcji napisane w radku co zrobic zeby chodzila na 9100 Toca Race Driver poprawnie, ze o Simsach nie wspomne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...