Hafexo Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam! Jako iż mam możliwość przedłużenia sobie umowy w plusie zastanawiam się nad tymi dwoma smartphone'anmi Oba moge dostać w cenie 100zł - z tym że z3 w abonamencie 89zł a Ascenda 75zł Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat - czy opłaca mi się dorzucić te 15zł i wziąć compacta (przy okazji dostaje 4,2gb neta zamiast 2,8) czy jednak zostać przy ascendzie. Z punktu widzenia matematyki średnio bo za 360zł więcej dostaje nie wiem o ile lepszy telefon (no i ten pakiet danych ale nie wiem czy ja te 3gb wykorzystam...) Podoba mi się w ascendzie wygląd i to że ma ekran fullhd 5" Nie jestem jakimś smartfagiem który potrzebuje miliard rzeczy w telefonie - od tego mam laptopa/stacjonarke a granie w gry na telefonie mi przeszło wraz ze zdaną maturą ;) Czasem oglądne jakiś film na yt, zrobie zdjęcie, wejde na fejsa, pogram w czasie jazdy autobusem w jakąś pierdółke, posłucham muzyki (dotychczas muzyka jaką miałem w xperii J mi starczała) Od razu mówie że targowanie się z DUK czy wypowiedzenie umowy nie wchodzi w gre bo umowa mi się kończy za pół roku a mam dość mojego obecnego telefonu Szkoda że nie mają z2 to bym się chyba nie zastanawiał a z tego co czytalem w z3c sporo kopromisów zastosowali :/ Aha, konsultant mi jeszcze coś tam wspominał o LG G3, podobno też bardzo dobry ale niezbyt przepadam za LG. Wolałbym go wtedy sprzedać i kupić sobie Z2 :P Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 P7 ma większy ekran i rozdzielczość , Z3C ma lepszy procek ( zauważalnie wyżej taktowany ) i obsługuje karty microSD o większej pojemności , zużycie baterii też wygląda trochę lepiej w Z3C ( przynajmniej w trybie czuwania - na podstawie mgsm.pl ) . Z3C ma lepszy aparat oraz nagrywa filmy 4K . Co do LG G3 - to kolumbryna przy tych 2 i niedawny flagowiec LG - mowa o pełnym G3 a nie żadnych mutacjach w rodzaju G3 Beat czy G3 Stylus itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...