Skocz do zawartości
revoltec123

Asus G751JM - czy jeszcze warto go kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
zastanawiam się nad kupnem Asusa G751JM-T7033H i7-4710 8GB 1TB GTX860 W8.1. Laptop będzie przeznaczony do gier. Chce kupić go na raty więc chciałbym żeby posłużył mi 2 lata. Czytałem trochę o throttlingu i zastanawiam się czy w tym modelu też występuje ten problem. Znalazłem jeszcze Asus G750JM-T4060H W8.1 i5 4gen 4200H 2,8 - 3,4 GHz GTX 860M + Intel HD. Moje pytanie dotyczy tego, który będzie lepszym wyborem przy założeniu, że ma pociągnąć przez 2 lata wychodzące gry. Wiem, że obydwa są duże i ciężkie, ale nie przeszkadza mi to. Dziękuję za Wasz czas poświęcony na odpowiedź.

Edytowane przez revoltec123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

960 w tej cenie jest nie opłacalny, tym bardziej, że to nie jest żadna odświeżona karta tylko to samo co 860 z trochę podbitym taktowaniem co możesz zrobić sobie samemu. W tej cenie Z SYSTEMEM masz Asusa N551 z i7 + GTX860 z bardzo dobrą matrycą oraz aluminiową obudową

Z większych w dobrej cenie masz Lenovo Y70 z i7 + GTX860. Jeśli chodzi o temperatury to są w porządku, throttlingu jako takiego nie ma, pod obciążeniem w grach pracuje z bazowym taktowaniem (jak każdy i7). Bardzo dobry stosunek cena/wydajność, porządna matryca (dotykowa), lepsze audio jak w Acerze, podświetlana klawiatura, aluminiowa obudowa a nie plastik.

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Y70-70-Touch.129892.0.html

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus n551 tez jest krolem nieoplacalności nawet w wersji z 860m..... + asus na badziewny serwis.

znacznie lepiej wypada Acer nitro 15 z i7 + gt860\

takze ma dobra matrycę IPS + ma złącze m.2 pod dysk ssd m.2 czego wszytkiemu wyzej brakgb

Lenovo y50 z i7 _ gt860 + ssd 256

ma fabryczny dysk SSD

ma mocną baterię

kompaktowa obudowa

audio jbl + podświetlana klawiatura

król w kwestii stosunku mocy do ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem będzie 2 lata uciągnąć wychodzące gry.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-860M.107794.0.html

Popatrz, czy takie parametry wystarczą ci w grach dla trybu natywnego matrycy.

Ten Asus, który proponujesz, ma na pewno zaletę jedną - dedykowane chłodzenie oddzielnie dla procka i grafiki co w przypadku długich zabaw z grami ma duże znacznie.

Koledzy proponują wersje ładne, ale nie wiem, czy nadają się do głównego celu - grania. Tu musiałbyś posiłkować się ich opiniami.

Poprzeglądaj sobie konkretne gry :

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphics-Cards.13849.0.html

Tak na szybko FPSy w zależności od karty

post-214549-0-69770100-1429856354_thumb.jpg

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi