TomekP85 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Uznałem, że po 5 latach pora wymienić zestaw na nowy. Póki co, po długich analizach, wybór padł na: i7 4790k Asus Z97 Pro Gamer DDR3 2133MHz CL9 GTX 970 Zestaw wybrany z myślą o graniu - Wiedźmin 3, GTA 5, nowy Batman - i miałby posłużyć min. 4 lata, jedynie z wymianą karty graficznej, gdy za jakiś czas zmienię TV z Full HD na 4K. Obecny zestaw oparty na Phenomie X4 starcza mi spokojnie do codziennego korzystania, więc zmiana sprzętu w tym momencie podyktowana jest nowymi grami, zapewnieniem sobie spokoju na kolejnych parę lat, oraz tym, że kupując w kwietniu będę mógł odliczyć VAT (a więc wyniesie mnie ~3300 zamiast 4000 zł). I tutaj mam pytanie: czy jakiekolwiek platformy, które mają wyjść w tym roku - Skylake, DDR4, jakieś 6/8-rdzeniowe wynalazki intela, itd. - są warte czekania, czy dać sobie spokój? Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez TomekP85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wg mnie nie są warte czekania. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi07 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Jakby człowiek czekał tak cały czas na nowości to by nigdy nic nie kupił :) Może poczekaj na Radeon R9 380 :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Patrząc na zapowiedzi i parametry, wychodzi na to, że nie są warte czekania. Myślę, że i7 4790k wystarczy Ci spokojnie z zapasem na dłuższy czas. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...