DavePL Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Witam. Mój Problem to iż moja karta posiada całkowitą pamięć dokładnie 2303 mb, a dedykowana pamięć to tylko 512 mb przez to większość mi po prostu 'nie chodzi' czy jest możliwość zwiększenia dedykowanej pamięci wideo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Nigdy nie było 9800GT z 2GB VRAM . Były wersje z 512MB i 1GB VRAM , możliwe że masz tą pierwszą wersję - daj screena z CPU-Z . Samodzielnie sie nie da zwiększyć ilości pamięci przydzielonej dla karty , karta nie posiada funkcji TurboCache ( która obecna jest tylko w kartach low end a 9800GT nigdy taką kartą nie była ) . System jakimś cudem przydziela część ramu systemowego dla karty , zależnie ile masz systemowego ramu - u mnie przy 4GB RAM system przydziela max. 1 402 mb dla HD 4850 512MB . A to że gry nie uruchamiają się to nie koniecznie może być wina tego że karta ma tylko 512MB VRAM , może to kwestia braku obsługi DX11 czy tego że karta ma już swoje lata i jej obecna wydajność nie jest najlepsza . Może to być też kwestia samego OS - może gra wymaga systemu X64 a ty masz wersję 32-bit . Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez reyden 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...