ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Mam server na pycie BX i mam postawiony tam FTP, i jak cos z niego sciagam to proc pracuje na 100 %. W sumieto nie powinno tak byc. Moze jakies oprogramowanie do niego nie jest zainstalowane ale nie pamietam jakie to bylo. z gory dzieki za wszelkie porady :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majma Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 hej koles to jest tak samo jakbys kopiował cos na takim kopmie przynajmniej mi sie tak zdaje zalezy jeszcze z jaką szybosćią przerzucasz dane ile kB/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 może DMA nie pracuje i się proc męczy. zawsze przy wyłączonym DMA zużycie prcka przy używaniu dysku jest spore, ok 100%. nie wie mna czym stoi ten serwer ale ja bym stawiał na to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 moze to byc i DMA, srver stoi na winXP gdzie sprawdzic to DMA ? PS: Dysk jest podpiety pod Raida Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Mam plyte ABIT BE6-II rev. 2.0, ktora zbudowana jest na bazie chipset'u i440 BX. Komputer wykazuje podobne zachowanie jak to, o ktorym mowisz. Podczas kopiowania plikow pod WinXP Pro zasoby systemowe uzywane sa w 100%. Oczywiscie DMA jest wlaczone - dysk podpiety pod RAID. Przetestuj system (dysk) programem HD Tach 2.61 i powiedz jakie masz CPU utilization. Sadze jednak ze nie nalezy sie tym zbytnio przejmowac skoro wszystko gra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Tak wszystko gra tylko ze jak ktos cos ciagnie z mojego FTP to nic na serverze nie idzie zrobic :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Był do XP jakiś patch, który rozwiązywał problem 100% uzycia procesora (chodziło o PIII) w pewnych sytuacjach poszukaj zainstaluj i zobaczymy. "Co mnie niezabije to mnie wzmocni" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 hmm, a skad i jak sie nawywal ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Poszukaj na infojama.pl tam zdaje sie widziałem go jakies kilka tygodni temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 infojama duza, a ja nie wiem jak on sie nazywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...