Vidin Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość. Od jakiegoś czasu poszukuje dobrego dysku 2,5'do konsoli ps3. Dysk jaki potrzebuje musi być nowy 2,5' Sata o pojemnosci 1tb cena tak do 350 zł.Czytałem na rożnych forach opinie testy i rankingi ale niestety nie wiem jaki dysk wybrać. Dowiedziałem się że na dzień dzisiejszy dobre są marki WD modele BLUE oraz HGST modele Travelstar lub inne ale nie wiem z ktorej firmy bedzie najlepszy. Zależy mi by dysk długo podziałał Proszę o porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 TravelStar 7K1000 jest dość szybki (do 125MB\s) i do kupienia za 260zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidin Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Musi to być dysk z 5400 rpm nie więcej bo będzie się zawieszać. Ten model o ktorym napisałeś ma 7200 rpm więc odpada. Więc jakiej marki i model dysku polecasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_wrobelek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Specem nie jestem, ale każdy nowy dysk o pojemnośći 1TB będzie dawał radę w konsoli PS3, mam nawet wrażenie że to PS3 będzie ograniczało dysk. Konsola aż tak wydajna jak PC. PS3 korzysta tylko do maks SATA2, więc jak kupisz dysk ze złączem sata3 to nie wykorzystasz już potencjału dysku (taki dysk oczywiście pasuje do PS3). Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez maly_wrobelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KageYoshi Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Obojętnie jaki dysk wraz z sankami będzie dobry ;) mówię z własnego doświadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidin Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Sanek mi nie potrzeba bo posiadam jedynie sam dysk mi potrzebny. Ogółem jakiej marki dyski polecacie macie swoje typy ?? Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Vidin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_wrobelek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 TravelStar 7K1000 jest dość szybki (do 125MB\s) i do kupienia za 260zł Gotowa propozycja z 2 postu. Dziewczyn a w laptopie ma Hitachi od 7 lat. Ostatnio robiłem skan w hdtune i nadal 0 bad sectorów. WIęc jest ok moim zdaniem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...