Skocz do zawartości
qlaos

Co myślicie o tym ... ??

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie- niezle.

wrzucilbym jeszcze katode w poziomie- miedzy ta siatke metalowa, a okno. Wtedy moglbys uzyskac ciekawy efekt na siatce (a i napis na oknie by fajnie wygladal- jaskrawszy niz przy ledach, nie mowiac o wnetrzu kompa). Poza tym malowanie z zewnatrz by sie przydalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był mój pierwszy mod obudowy także popełniłem przy nim kilka błędów :( ale nastepna powinna wyjść już lepiej. Jak robiłem tą obudowe nie mialem kas na katode teraz chcę modować drugą podobną obudowę. W drugie mam zamiar dać dwie zasiłki jedna na kompa a druga na podswietlenie i chłodzenie. :) Napoczątki napis migał lecz później coś sie poszlo jebać i teraz juz nie miga :( ( a pozatym trochę ,mnie denerwowalo jak coś miga ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie spox tylko niewiem po co te kółka pod oknem

Napisz coś o okienku ...

O okienku ? Hmm zrobione z kawałka plexy, od boku nawiercone 4 otworki a w nich osadzone na kleju 4 diody niebieskie. Na tym od spodu wygrawerowany jest napis i obrazek (ręczna robota) wieksze powiezchce było matowane papierem sciernym :) To chyba Tyle na temat plexy :) A te kółeczka maskują dziury po nawiercaniu otworów w obudowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaką masz budę?? ja dałbym je z boku :D(przykręcił na zewnątrz budy, wywiercił dziórke w boku i tamtędy kabelki przełożył :D). Co do łączenia dwóch zasiłek, to było tego trochę na forum, ale teraz nie jestem Ci w stanie rzucić żadnych linków :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie spox tylko niewiem po co te kółka pod oknem

Napisz coś o okienku ...

O okienku ? Hmm zrobione z kawałka plexy, od boku nawiercone 4 otworki a w nich osadzone na kleju 4 diody niebieskie. Na tym od spodu wygrawerowany jest napis i obrazek (ręczna robota) wieksze powiezchce było matowane papierem sciernym :) To chyba Tyle na temat plexy :) A te kółeczka maskują dziury po nawiercaniu otworów w obudowie :)

Jęli będziesz malował to wywal te kółeczka. Zaszpachluj je i pomaluj - efekt bedzie ok. Ja szpachlowałem plastik dookoła wentyla z przodu obudowy i wygląda git. Wystarczy zwykła szpachla modelarska w tubce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaką masz budę?? ja dałbym je z boku :D(przykręcił na zewnątrz budy, wywiercił dziórke w boku i tamtędy kabelki przełożył :D). Co do łączenia dwóch zasiłek, to było tego trochę na forum, ale teraz nie jestem Ci w stanie rzucić żadnych linków :(

Z boku ?? Hmm... nie wiem jakby to wyglądało (jak na muj gust troszke dziwnie :?) Poszukam gdzieś na necie jak połączyć te dwie zasiłki moze coś znajde :) Jeszcze Jakieś sugestie ?? Moze na temat koloru jaki by dobrze wyglądał na tej budzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z boku ?? Hmm... nie wiem jakby to wyglądało (jak na muj gust troszke dziwnie :?) Poszukam gdzieś na necie jak połączyć te dwie zasiłki moze coś znajde :) Jeszcze Jakieś sugestie ?? Moze na temat koloru jaki by dobrze wyglądał na tej budzie ?
Wiesz, czarny zawsze dobrze wygląda ale jest też z kolei najbardzie "oklepany".

A co do zasiłek - problem z atx-owymi polega na tym, że trzeba taki zasilacz "wzbudzić" Na forum było dużo tego. Z dodatkowego zasilacza trzeba wyjąć dwa kabelki odpowiedzialne za wzbudzenie (wyciągnąć z wtyczki, która zasila mobo i podpiąć pod wtyczkę drugiego zasilacza). Troche nagmatwałem, ale poszukaj, było na 1000000%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi