TheIceMan Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam :) Sluchajcie mam pewien problem, od jakiegoś czasu mój komputer strasznie wolno chodzi. Jeżeli chce sobie pograć w cs-go moje fpst wynoszą 10-20 jest to strasznie uciążliwe. Moja przeglądarka Mozilla również do szybkich nie należy. Czy jest jakiś sposób, aby podkręcić ten komputer i czy przede wszystkim da sie coś zrobić jeszcze z tym ogierem? Moje paramerty: Procesor Intel Core i5 -750 BOX LGA1156 Płyta Główna P7P55D-E LX S1156 PAMIĘĆ DDRIII 2B/1333 KINSTON 2x HDD SEAGATE 500 SATAII 7200 GRAFIKA ATI 5670 1GB/5 ASUS ZASILACZ 500W 12CMFC PROGRAM WINDOWS 7 HM Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez TheIceMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ten komputer powinien zasuwać, aż miło. Pytanie czy ty dbasz o system, który na nim działa. Testowałeś może dysk twardy? No i co to jest za zasilacz? Podaj dokładnie markę i model, bo to co podałeś nawet w googlach się nie wyszukuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 sprawdź dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheIceMan Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ten komputer powinien zasuwać, aż miło. Pytanie czy ty dbasz o system, który na nim działa. Testowałeś może dysk twardy? No i co to jest za zasilacz? Podaj dokładnie markę i model, bo to co podałeś nawet w googlach się nie wyszukuje. Zasilacz to Cooler Master: Extreme Power Plus 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Dodać SSD Zwiekszyc losc ram No i oczywiscie porzadek z systemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 było coś że te dyski lubiły padać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zacznij od skanowania antywirusem, potem Malwarebytes Antimalware, potem ComputerCleaner. Jak to nic nie da to skanowanie Error Scan w programie HD Tune. To tak na szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Najzwyczajniej formatować cały dysk i nowy system stawiać Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 To niby najprostsza metoda, ale jak się doliczy do tego instalację wszystkich programów i sterowników to wcale nie musi być szybciej niż naprawa systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheIceMan Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 To niby najprostsza metoda, ale jak się doliczy do tego instalację wszystkich programów i sterowników to wcale nie musi być szybciej niż naprawa systemu. z tego HD tune wynikło coś takiego (załącznik) także chyba dysk jest dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 jeszcze zobacz SMART Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Puść benchmark w hdtune, nie musisz całego robić tylko niech się zacznie i zobacz jaka jest prędkość. Kilkadziesiąt mega czy tylko kilka. Mamy rozumieć że CS:Go wcześniej działał dużo lepiej na tym samym sprzęcie ? Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheIceMan Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Puść benchmark w hdtune, nie musisz całego robić tylko niech się zacznie i zobacz jaka jest prędkość. Kilkadziesiąt mega czy tylko kilka. Mamy rozumieć że CS:Go wcześniej działał dużo lepiej na tym samym sprzęcie ? dokładnie tak, chodził o wiele wiele lepiej niż teraz, ale wiesz nie chodzi mi głównie o CS-a tylko ogólnie. Mój komputer pomimo kilku lat, nie powinien tak bardzo wolno chodzić.. Zaraz zrobie tego benchmark i napisze co i jak Czyli wychodzi na to, że dysk jest raczej dobry. Czyli w czymś innym tkwi problem... Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez TheIceMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) cristal disk info i tam zrób smart albo też zakładka health w hd tune Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 A w menadżerze zadań nie widać żadnych procesów które zżerają dużo cpu pomimo że nic nie robisz na kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheIceMan Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 A w menadżerze zadań nie widać żadnych procesów które zżerają dużo cpu pomimo że nic nie robisz na kompie? nie cristal disk info i tam zrób smart albo też zakładka health w hd tune o coś takiego chodziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 20fps to ja mam w akcji na laptopie z 2008 roku. To niby najprostsza metoda, ale jak się doliczy do tego instalację wszystkich programów i sterowników to wcale nie musi być szybciej niż naprawa systemu. Zazwyczaj w takich zapuszczonych systemach naprawisz jedno, wyjdzie pięć innych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheIceMan Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 20fps to ja mam w akcji na laptopie z 2008 roku. Zazwyczaj w takich zapuszczonych systemach naprawisz jedno, wyjdzie pięć innych problemów. czyli "polecasZ" przeinstalować system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Również polecam. Od 14:18 zrobiłbyś to ze 3 razy. Jeśli to problem oprogramowania, to zdecydowanie dłużej zajmie szukanie przyczyny. Przy czym, żeby nie robić tego na darmo, to po instalacji systemu zrób test w HD Tune, dopiero potem instaluj sterowniki chipsetu/kontrolera SATA. Potem znów test i wtedy dodatki do systemu i programy. Przy czym jeśli instalujesz coś, co może mieć wpływ na system (np wirtualny napęd, program do nagrywania itp), to sprawdzaj po nim też. Chociaż mógłbyś zacząć od puszczenia skanu w programie Victoria, ale są 2 haczyki: - jest tylko jedna wersja która działa na Win7 - uruchamianie testu na dysku systemowym może dać nieprawdziwe wyniki Najlepiej byłoby podłączyć dysk do innego kompa. Ewentualnie bootować z USB i puścić skanowanie w programie MHDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...