Czarndzer Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Hej, mam do was pytanie. Nie stać mnie już niestety na wymianę procesora :(, dlatego pomyślałem by chociaż podkręcić ten obecny. I moje pytanie, czy muszę kupować chłodzenie ? Czy da rade trochę podkręcić bez niego? A jeżeli nie, to jakie najtańsze chłodzenie kupić? I czy podkręcenie zmieni trochę, czy tylko niewiele, i jest to nieopłacalne? :) AMD Phenom x4 945 3,0Ghz zasilacz GPS-500AB-A Chieftec 500W płyta głowna- Gigabyte MA770T-UD3P, AMD 770, SATA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 na boxie trochę podkrecisz [patrz na temperaturę] zdaje się że tój procek to nie wersja BE więc musisz krecić szyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tant0s Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Jestem posiadaczem Phenoma II 955 BE i powiem Ci, że krecenie tych procesorów to marne przedsięwzięcie. U mnie różnica między 3.9GHz a 3.6GHz jest zauważalna co najwyżej w temperaturach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarndzer Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 A jakbym podkręcił do tych 3,6? Opłaca się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tant0s Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Pytanie czy masz procesor black edition (z odblokowanym mnożnikiem) czy bez (pozostaje sama szyna). Jeśli masz bez BE to za bardzo nie podkręcisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarndzer Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Jest bez BE. Dałoby rade chociaż podkręcić na te 3,4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 http://www.purepc.pl/podkrecanie/jak_podkrecic_procesor_poradnik Czytaj, ucz się, próbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarndzer Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 A myślisz że dam radę wykręcic chociaż na te 3,3 ? Bez chlodzenia dodatkowego ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 10% to powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...